Du er her: Forside » Bedøvelse » Fuld bedøvelse

Fuld bedøvelse

Ved operationer under fuld bedøvelse, er der visse forholdsregler, der skal tages. I forbindelse med bedøvelsen er det vigtigt, at mavesækken er tom, og det er derfor meget vigtigt, at du nøje gennemlæser denne skrivelse, og følger de anvisninger der er heri.

På operationsdagen skal du faste

Det vil sige, at du ikke må indtage nogen former for mad 6 timer før din mødetid på H. C. Andersen klinikken.

Hvis dit operationstidspunkt ligger så sent på dagen, at du kan nå at spise inden de 6 timer før mødetid, bør du kun spise let fordøjelig mad f.eks. ristet brød, frugt og grøntsager.

  • Fra 6 timer til 2 timer før mødetiden må du kun drikke vand, kaffe (uden mælk), te, saft og juice samt ryge og tygge tyggegummi.

  • Fra 2 timer før mødetiden på klinikken må du absolut intet indtage.

  • Hvis dette ikke er overholdt, aflyses operationen.

Inden operationen vil narkoselægen informere dig om bedøvelsen, og du vil få smertestillende tabletter, der indtages med lidt vand.

Under operationen

Bedøvelsen indledes med, at der bliver lagt en kanyle i en blodåre, oftest på håndryggen. Herefter indsprøjtes et sovemiddel i kanylen, og du falder straks i søvn. Narkoselægen vil være til stede under hele bedøvelsen.

Efter operationen

Efter bedøvelsen kan der forekomme kvalme, opkastning og lidt ømhed i halsen. Disse gener forsvinder som regel indenfor de første timer efter operationen. Efter enhver operation er der smerter. Du vil, mens du er i klinikken, få smertestillende medicin i form af tabletter, stikpiller eller indsprøjtninger efter behov.
På grund af den medicin du har fået, må du ikke føre bil eller indtage alkohol det efterfølgende døgn. Ligeledes tilrådes det, at du ikke er alene det første døgn efter operationen, da du fortsat kan være påvirket af medicinen.

Praktiske oplysninger i forbindelse med operationen

På selve operationsdagen bør du tage et brusebad eller - hvis du skal opereres i foden - et fodbad (20 min.). Efterfølgende skal du undlade at smøre creme på huden i det område, der skal opereres, da det vil mindske effekten af den sterilie afvaskning.

Du bør inden operationen sørge for, at du hjemme har smertestillende håndkøbsmedicin som f.eks. Panodil, Pinex eller Pamol til rådighed.

Ved forundersøgelsen er du blevet spurgt om medicinforbrug og allergi. Hvis du er i fast behandling med medicin, skal du tage den som du plejer på operationsdagen, med mindre andet er aftalt ved forundersøgelsen. Specielt hvis du er i behandling med blodfortyndende medicin, skal du være opmærksom på, hvor længe du evt. skal holde pause med medicinen før operationen. Vær opmærksom på, at visse kosttilskud f.eks. fiskeolie også virker blodfortyndende. Husk at medbringe den medicin du har brug for, mens du er her.
Hvis du får brug for receptpligtig medicin til behandling af operationssmerter, vil medicinen blive udleveret i forbindelse med operationen.

Klinikken tilbyder tøj til brug i sengen, men har ikke morgenkåber eller andet tøj til brug uden for sengen.

Sengestuerne er 2-sengsstuer og besøgende er velkomne i dag- og aftentimerne under hensyntagen til den anden patient på stuen.

Ved ambulant operation vil De almindeligvis blive udskrevet i løbet af ca. 3 timer.
Hvis der er aftalt overnatning, vil De blive udskrevet næste dags morgen.

Det er ikke tilladt at ryge på klinikken.

Hvis du bliver syg op til en operation (forkølelse, influenza eller lign.) eller du har fået sår/rifter i operationsområdet, bedes du kontakte klinikken på tlf. 63 12 81 00 eller 40 27 92 13
Såfremt du er i tvivl om noget i forbindelse med bedøvelse eller indlæggelse, er du meget velkommen til at kontakte klinikken.

Rev. igen 20.01.19

 

 
Site udviklet af Insoft Digital