Du er her: Forside » Bedøvelse » Lokalbedøvelse med rus

Lokalbedøvelse med rus

Før operationen

Du behøver ikke at faste før operationen, dog anbefales det at nøjes med et mindre måltid, så mavesækken ikke er overfyldt.

Under operationen

Der lægges først et drop (lille plastikkateter) i en blodåre, oftest på håndryggen. Dette anvendes til at give rusen i. Medicinen, der gives, er dels et smertestillende (morfinlign.) stof og dels et beroligende stof. Medicinen virker meget hurtigt, og kan let suppleres med mere under operationen, hvis der er behov for dette. De fleste er vågne under operationen, men enkelte falder i en let søvn.

Efter operationen

Hvis der ikke er planlagt indlæggelse, vil du blive fulgt i opholdsstuen, hvor du kan sidde og få lidt at drikke. Når du er klar til at tage hjem, som regel efter ½ - 1 time, kan du afhentes.

Pga. den medicin du har fået, må du ikke føre bil eller indtage alkohol det eftefølgende døgn. Ligeledes tilrådes det, at du ikke er alene det første døgn efter operationen, da du fortsat kan være påvirket af medicinen.

Hvis der er planlagt nogle timers sengeleje eller overnatning i klinikken, vil du blive kørt i sengen fra operationsstuen til sengestuen og senere udskrevet iflg. forudgående aftale.

Praktiske oplysninger i forbindelse med operationen

På selve operationsdagen bør du tage et brusebad eller - hvis du skal opereres i foden - et fodbad (20 min.). Efterfølgende skal du undlade at smøre creme på huden i det område, der skal opereres, da det vil mindske effekten af den sterilie afvaskning.

Du bør inden operationen sørge for, at du hjemme har smertestillende håndkøbsmedicin som f.eks. Panodil, Pinex eller Pamol til rådighed.

Ved forundersøgelsen er du blevet spurgt om medicinforbrug og allergi. Hvis du er i fast behandling med medicin, skal du tage den som du plejer på operationsdagen, med mindre andet er aftalt ved forundersøgelsen. Specielt hvis du er i behandling med blodfortyndende medicin, skal du være opmærksom på, hvor længe du evt. skal holde pause med medicinen før operationen. Vær opmærksom på, at visse kosttilskud (f.eks. fiskeolie) også virker blodfortyndende. Husk at medbringe den medicin du har brug for, mens du er her.

Klinikken tilbyder tøj til brug i sengen, men har ikke morgenkåber eller andet tøj til brug uden for sengen.

Sengestuerne er 2-sengsstuer og besøgende er velkomne i dag- og aftentimerne under hensyntagen til den anden patient på stuen.

Det er ikke tilladt at ryge på klinikken.

Ved ambulant operation vil du almindeligvis blive udskrevet i løbet af ca. 3 timer.

Hvis der er aftalt overnatning, vil du blive udskrevet næste dags morgen.

Hvis du bliver syg op til en operation (forkølelse, influenza eller lign.) eller du har fået sår/rifter i operationsområdet, bedes du kontakte klinikken.

Såfremt du er i tvivl om noget i forbindelse med bedøvelse eller indlæggelse, er du meget velkommen til at kontakte klinikken.

Rev. igen 20.01.19

 

 
Site udviklet af Insoft Digital