Du er her: Forside » Operation for hånd- og armsved samt rødmen

Operation for hånd- og armsved samt rødmen

Overskæring af grænsestrengen i brysthulen
Et ukendt antal mennesker lider af voldsom øget svedtendens, specielt på hænderne. Andre har i kombination med dette, eller som eneste symptom, tendens til at svede og rødme i ansigtet. Disse tilstande kan medføre social fobi, og for nogle personer er dette særdeles invaliderende. Tilstanden kan medføre social isolation og forringet livskvalitet.
Man har i flere år vidst, at disse patienter kunne afhjælpes med overskæring og fjernelse af grænse- strengen, svarende til et område der ligger højt i brysthulen tæt ved rygsøjlen. Grænsestrengen er en nervetråd, som ikke er viljestyret. Tidligere bestod operationen i et meget stort indgreb og et længerevarende efterforløb. I forbindelse med indførelse af kikkertkirurgi, har man udviklet en teknik, der kan bruges i brysthulen.

Operation
Operationen udføres i fuld bedøvelse. Bag ved den forreste armhulefold laves to 5 mm lange snit. Gennem disse snit kan kirurgen indføre en tynd kikkert i brysthulen. Kirurgen kan identificere grænsestrengen og dele den ved hjælp af en ultralydkniv. Indgrebet udføres på begges sider i samme bedøvelse. Sårene i armhulen påsættes plaster. Operationen varer omkring 30 minutter. Man er indlagt på klinikken til dagen efter operationen.

Efter operationen
Efter operationen vil man føle ubehag i brystkassen nogle dage. Disse gener behandles med almindelig smertestillende medicin (håndkøbsmedicin). Plastrene i armhulen lades urørte i 3-4 dage. Der er ingen tråde i sårene.

Bivirkninger
Da operationen medfører tørre hænder og ansigt, vil en stor del af patienterne opleve tendens til øget svedsekretion andet sted på kroppen.
Denne bivirkning er årsag til, at 2-3% af patienterne fortryder indgrebet.

Rev. igen 02.09.17

Vejledende priser

Forundersøgelse 700 kr
Operation i fuldbedøvelse + indlæggelse 1 nat 28.700 kr

Der tages forbehold for prisændringer

  • Ole Dan Jørgensen

    Ole Dan Jørgensen

 
Site udviklet af Insoft Digital