Du er her: Forside » Plastikkirurgi » Brystdannelse hos mænd (gynækomasti)

Brystdannelse hos mænd (gynækomasti)

Brystdannelse hos mænd ses både medfødt og senere tilkommet. Den senere tilkomne brystdannelse ses ofte i forbindelse med indtagelse af steroider. Brystdannelsen kan enten bestå af fedtvæv eller kirtelvæv eller oftest en kombination af begge dele. Uanset hvornår problemet opstår, kan det være generende for den pågældende, såvel fysisk som psykisk. De fysiske gener består af ømhed og smerter i brystvævet. Psykisk generer det rent kosmetisk. Brystdannelsen vil ofte være synlig både med og uden tøj.
Tilstanden kan medføre bestemte tøjvaner med meget løstsiddende tøj, og kan også medføre, at man ikke viser sig i bar overkrop – ved at undlade at gå på stranden eller i svømmehal.
Der er mulighed for behandling ved hjælp af fedtsugning ofte kombineret med kirurgisk fjernelse af selve kirtelvævet.
Operationen udføres oftest i lokalbedøvelse og ambulant, dvs. at man kan forlade hospitalet efter endt operation.

Operation
Der anlægges lokalbedøvelse svarende til brystdannelsen. Der udføres en fedtsugning og efter behov kirurgisk fjernelse af kirtelvævet. Det er ikke muligt, at fjerne kirtelvævet ved hjælp af fedtsugning pga. den meget faste konsistens. Snittet, der anvendes, lægges svarende til den nederste halvdel af brystvorterne på overgangen mellem den mørkpigmenterede og den normale hud. Dette snit sys efter endt behandling med en teknik, der tilstræber et næsten usynligt ar. Sluttelig vil du blive udstyret med en tætsiddende vest.

Efter operationen
I de fleste tilfælde kan man selv køre hjem. Vesten skal anvendes i 14 dage. Trådene fjernes efter ca. 14 dage. Der kan være betydelig hævelse og blåmisfarvning de første 1-2 uger efter operationen. Vi fraråder kraftig fysisk aktivitet den første måned efter operationen.
Der er normalt moderat ømhed og smerter i dagene efter operationen, dette kan behandles med tablet Pamol, Panodil, Pinex eller Paracetamol. Der tages 2 tabletter á 500 mg op til 4 gange i døgnet.
Efter 6-9 måneder modnes arrene, dvs. de bliver bløde, og farven normaliseres.

Risiko for komplikationer
Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for infektion, blødning, føleforstyrrelser, periodevise eller kroniske smerter.
Infektion
Infektion forekommer hos mindre end 1 %, og kan normalt behandles med vand og sæbe, antibiotika eller evt. udtømning af betændelse.
Blødning
Blødning forekommer hos mindre end 1 %. I tilfælde af større blodansamlinger kan det blive nødvendigt at udtømme størknet blod.
Føleforstyrrelser
Der er altid føleforstyrrelser omkring et snit i huden samt sv.t. det område, der er fedtsuget. Dette normaliseres sædvanligvis i løbet af uger til måneder. Det kan ikke garanteres at følsomheden vender helt tilbage.

Periodevise eller kroniske smerter forekommer hos mindre end 1 %. Sådanne kan være vanskelige at behandle.

Risikoen for komplikationer øges ved bl.a. rygning, overvægt og sukkersyge.

Forventet varighed af operationen
Effekten af operationen er permanent, men resultatet vil kunne påvirkes af faktorer som kroppens naturlige aldring samt vægtændringer. Der er også risiko for recidiv ved fortsat brug af anabolske steroider. 

Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen, skal der være en uges betænkningstid fra man har modtaget information vedr. kosmetisk kirurgi, til man kan blive opereret.

Revideres igen 14.05.2021

Vejledende priser

Forundersøgelse 700 kr
Kirurgisk fjernelse af kirtelvæv 10.500 kr
Fedtsugning 13.000 kr
Fedtsugning + kirurgisk fjernelse af kirtelvæv 17.000 kr

Der tages forbehold for prisændringer

  • Henrik Toft Nielsen

    Henrik Toft Nielsen

  • Jens Pilegaard

    Jens Pilegaard

 
Site udviklet af Insoft Digital