Du er her: Forside » Plastikkirurgi » Brystløft

Brystløft

Nogle kvinder udvikler hængende og/eller slappe bryster (ptosis mammae). Dette kan virke hæmmende både fysisk og psykisk, således at aktivitetsmulighederne indskrænkes, hos nogle er der tøjproblemer og identitetsproblemer.

Brysternes form, størrelse og placering er meget individuel, men ændrer sig med alderen og ofte i tilslutning til graviditet og amning.

Et almindeligt tegn på slappe eller hængende bryster er at brystvorteområdet er placeret under brystfuren.

For mange kvinder vil den eneste mulighed for korrektion af hængende/slappe bryster være operation med et brystløft.

Hvis forudsætningerne er til stede, vil alle raske kvinder kunne få foretaget brystløft.

Operation
Operationen foregår i fuld narkose, og man er indlagt til dagen efter operationen.

Ved operationen lægges der enten snit omkring brystvorten, og herfra ned til furen under brystet, samt i furen under brystet eller, der lægges alene snit omkring brystvorten, det afhænger af, hvor meget der skal løftes. Der fjernes overskydende hud, hvorefter kirtelvævet og brystvorteområdet løftes op. Herefter sys vævet og huden sammen igen. Der sys med tråde, der ligger under huden hele vejen, bortset fra start og slut.

Operationen kan eventuelt kombineres med en brystforstørrende operation med indlæggelse af proteser bag brystkirtelvævet.

Efter operationen
Efter operationen skal du forholde dig i ro 1- 2 uger, efter ca. 14 dage tilses såret og trådene fjernes. Vi fraråder kraftig fysisk aktivitet den første måned efter operationen.

Efter operationen anbefaler vi, at der anvendes støttende BH den første måned (f.eks. Sports-BH). BH udleveres i forbindelse med operationen. En lukket top vil være uegnet til brug efter operationen. Vi anbefaler en bluse, som kan knappes foran eller en løs T-shirt.

For at få så pæne ar som muligt kommer vi papirplastre på arrene og anbefaler, at det fortsættes i  2-3 måneder. Plastret udleveres ved trådfjernelsen.

Umiddelbart efter operationen er der sårsmerter og spænding i brystvævet, denne spænding/smerte kan i almindelighed behandles med Paracetamol, Panodil, Pamol eller Pinex á 500 mg 2 tabletter op til 4 gange i døgnet.

Lige efter operationen er brysterne struttende og spændte, gradvist antager brysterne normal form og spændingen aftager. 1 -2 måneder efter operationen er det hele faldet på plads.

Arrene modnes i almindelighed i løbet af det første halvår.

Risiko for komplikationer
Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for komplikationer i form af infektion, blødning, føleforstyrrelser samt periodevise eller kroniske smerter. Ved brystreduktion er der tillige risiko for udvikling af dødt væv i brystet og/eller brystvorterne.

Infektion
For, at minimere risikoen for infektion, gives antibiotika under operationen. Infektion forekommer hos mindre end 1 %. Hvis der forekommer infektion, kan det blive nødvendigt med yderligere antibiotisk behandling og evt. at åbne sammensyningen på et givent stykke, således at en betændelsestilstand kan udtømmes.

Blødning
Der forekommer blødning i brystet efter operationer hos mindre end 1 %.
Hvis der forekommer blødning i brystet efter operationen, kan det blive nødvendigt at udtømme blødningen. Dette vil ske ved, at man åbner syningen på et mindre stykke, og fjerner det størknede blod, der har samlet sig. Samtidigt lukkes evt. blødende kar.

Føleforstyrrelser
Der forekommer altid føleforstyrrelser efter operationen i form af nedsat følesans. Dette normaliseres langsomt i løbet af måneder til år. Normaliseringsprocessen kan ikke fremskyndes, og det er ikke altid, at der opnås normal følesans i brystet, specielt ikke i brystvorterne.

Dødt væv
Dødt væv i brystet efter operation, udvikler sig hos mindre end 1 %.
Hvis der udvikler sig dødt væv i brystet eller i brystvorterne, kan det blive nødvendigt, at fjerne dette kirurgisk.
Der udvikler sig periodevise eller kroniske smerter hos mindre end 1 %, disse kan være vanskelige at behandle.

Ardannelse
Arrene efter en brystreduktion vil altid være synlige. Vi syr arrene med tråde, der ligger under huden hele vejen, bortset fra start og slutning af syningen, hvor trådene kommer til overfladerne. Det er en teknik, der giver mulighed for den pæneste ardannelse.
Det er dog meget forskelligt, hvor pæne ar det enkelte menneske danner. Man kan have en formodning om dette, hvis man tidligere er opereret.

Amning
Man skal ikke forvente at kunne amme efter et brystløft, dog vil det være muligt for ca. 25%.

Risiko for komplikationer øges ved bla. rygning, overvægt og sukkersyge.

 

Forventet varighed af operationen
Effekten af et brystløft er i princippet vedvarende, men resultatet vil kunne påvirkes af faktorer som kroppens naturlige aldring, vægtændringer, graviditet og amning. 

 

Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen, skal der være en uges betænkningstid fra man har modtaget information vedr. kosmetisk kirurgi, til man kan blive opereret.

Revideres igen 14.05.2021

Vejledende priser

Forundersøgelse 700 kr
Brystløft i fuld bedøvelse, indlæggelse og efterkontroller 32.000 kr
Brystløft + brystforstørrende operation i fuld bedøvelse, indlæggelse og efterkontroller 49.950 kr
Brystløft + udskiftning af proteser i fuld bedøvelse, indlæggelse og efterkontroller 49.950 kr

Der tages forbehold for prisændringer

  • Henrik Toft Nielsen

    Henrik Toft Nielsen

  • Jens Pilegaard

    Jens Pilegaard

  • Vivi Bakholdt

    Vivi Bakholdt

 
Site udviklet af Insoft Digital