Du er her: Forside » Plastikkirurgi » Brystreduktion

Brystreduktion

En del kvinder udvikler meget store bryster (mammahypertrofi). For nogle af dem vil det virke hæmmende både fysisk og psykisk, således at aktivitetsmulighederne indskrænkes.

Der opstår ofte smerter i bryster og nakke/ryg/skulder området samt hovedpine. Tillige efterlader BH-stroppene dybe furer på skuldrene.

Brysternes størrelse er afhængig af ens vægt, og man kan mindske generne fra store bryster ved vægttab, hvis man er overvægtig.

For mange kvinder vil den eneste mulighed imidlertid være operation med formindskelse af brysterne (reduktionsplastik).

Vi anbefaler, at man får lavet mammografi inden operation.


Operationen
Operationen foregår i fuld narkose, og man er indlagt til dagen efter operationen.

Ved operationen lægges der et snit omkring brystvorten, og herfra ned til furen under brystet, samt i furen under brystet. Brystvorten løftes op, således at hele brystvorteområdet bevares på en vævsstilk. Der fjernes herefter brystkirtelvæv og fedt, indtil brysterne bliver af passende størrelse, sædvanligvis til en B- eller en C-skål. Til sidst sys vævet og huden sammen, således at der bliver ar omkring brystvorten, fra denne og ned til furen under brystet og i furen under brystet. Der bliver evt. lagt et sugedræn (en lille plastikslange) i hvert bryst til at fjerne vævsvæske og blod. Disse sugedræn fjernes som regel dagen efter operationen.

Efter operationen
Efter operationen skal du forholde dig i ro cirka 2 uger, på dette tidspunkt fjernes trådene. Vi fraråder kraftig fysisk aktivitet den første måned efter operationen.

Det anbefales at anvende en god støttende BH konstant den første måned og efterfølgende om dagen i  2 måneder. BH’en udleveres i forbindelse med operationen.

En lukket top vil være uegnet til brug efter operationen. Vi anbefaler en bluse, som kan knappes foran eller en løs T-shirt.

For at få så pæne ar som muligt, påsættes en speciel tape på arrene. Det anbefales; at der fortsættes med dette i 2 - 3 måneder. Tapen bliver udleveret ved trådfjernelsen.

Efter operationen er der sårsmerter og spænding i brystvævet, disse gener behandles efter udskrivelsen med f.eks. Paracetamol, Panodil, Pamol eller Pinex á 500 mg 2 tabletter op til 4 gange i døgnet.

Lige efter operationen er brysterne meget struttende og spændte, i løbet af 2-3 måneder antager brysterne normal form og spændingen aftager.

Efter 6-9 måneder modnes arrene, dvs. at de bliver bløde, og farven normaliseres.

Risiko for komplikationer
Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for komplikationer i form af infektion, blødning, føleforstyrrelser samt periodevise eller kroniske smerter. Ved brystreduktion er der tillige risiko for udvikling af dødt væv i brystet og/eller brystvorterne samt at evnen til at amme går tabt.

Infektion
For, at minimere risikoen for infektion, gives antibiotika under operationen. Infektion forekommer hos mindre end 1 %. Hvis der forekommer infektion, kan det blive nødvendigt med yderligere antibiotisk behandling og evt. at åbne sammensyningen på et givent stykke, således at en betændelsestilstand kan udtømmes.

Blødning
Der forekommer blødning i brystet efter operationer hos mindre end 1 %.
Hvis der forekommer blødning i brystet efter operationen, kan det blive nødvendigt at udtømme blødningen. Dette vil ske ved, at man åbner syningen på et mindre stykke, og fjerner det størknede blod, der har samlet sig. Samtidigt lukkes evt. blødende kar.

Føleforstyrrelser
Der forekommer altid føleforstyrrelser efter operationen i form af nedsat følesans. Dette normaliseres langsomt i løbet af måneder til år. Normaliseringsprocessen kan ikke fremskyndes, og det er ikke altid, at der opnås normal følesans i brystet, specielt ikke i brystvorterne.

Dødt væv
Dødt væv i brystet efter operation, udvikler sig hos mindre end 1 %.
Hvis der udvikler sig dødt væv i brystet eller i brystvorterne, kan det blive nødvendigt, at fjerne dette kirurgisk.

Der kan forekomme periodevise eller kroniske smerter hos mindre end 1 %, disse kan være vanskelige at behandle.

Ardannelse
Arrene efter en brystreduktion vil altid være synlige. Vi syr arrene med tråde, der ligger under huden hele vejen, bortset fra start og slutning af syningen, hvor trådene kommer til overfladerne. Det er en teknik, der giver mulighed for den pæneste ardannelse.
Det er dog meget forskelligt, hvor pæne ar det enkelte menneske danner. Man kan have en formodning om dette, hvis man tidligere er opereret.

Amning
Man skal ikke forvente at kunne amme efter en brystreducerende operation, dog vil det være muligt for ca. 25%.

 

Forventet varighed af operationen
Effekten af en brystreduktion er i princippet vedvarende, men resultatet vil kunne påvirkes af faktorer som kroppens naturlige aldring, vægtændringer og graviditet.

 

Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen, skal der være en uges betænkningstid fra man har modtaget information vedr. kosmetisk kirurgi, til man kan blive opereret.

Revideres igen 14.05.2021

Vejledende priser

Forundersøgelse 700 kr
Brystreduktion i fuld bedøvelse, indlæggelse og efterkontroller 32.000 kr

Der tages forbehold for prisændringer

  • Henrik Toft Nielsen

    Henrik Toft Nielsen

  • Jens Pilegaard

    Jens Pilegaard

  • Vivi Bakholdt

    Vivi Bakholdt

 
Site udviklet af Insoft Digital