Du er her: Forside » Plastikkirurgi » Fedttransplantation

Fedttransplantation

Ved en fedttransplantation flyttes levende fedtceller fra et sted til et andet. Fedttransplantation kan bruges på mange måder f.eks.:

- som filler i ansigtet til rynkebehandling eller konturering over f.eks. kindben
- til korrektion eller rekonstruktion efter tidligere behandlingsskader
- til brystforstørrelse som alternativ til implantater

Inden operationen skal du til en forundersøgelse ved vores plastikkirurg. Kirurgen vil undersøge dig og ud fra dine forventninger, og kirurgens anbefalinger, planlægges operationen.

Operation
Operationen kan foregå i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse - det afhænger af indgrebets størrelse.
Umiddelbart før operationen optegner kirurgen det område, der skal fedtsuges og behandles. Gennem et lille snit i huden føres en kanyle ind i området, og fedtcellerne suges ud. Fedtcellerne opsamles i en beholder, oprenses og injiceres i det område, der mangler fylde. Rynkereduktion og forstørrelser af ønskede områder foretages ved hjælp af tynde kanyler gennem små snit på 2 mm, der syes sammen med en meget tynd tråd til sidst.

Efter operationen
Fedtcellerne, der er injiceret, tåler ikke tryk de første dage. Vi anbefaler, at du anvender kompression i området, hvorfra fedtsugningen er foretaget, døgnet rundt i 3 uger, herefter evt. i dagtiden i yderligere 3 uger.
Der vil normalt kun være moderate smerter, som kan behandles med smertestillende håndkøbsmedicin (Paracetamol, Pamol, Panodil eller Pinex)
2 tbl. á 500 mg maks. 4 gange daglig. Tillige skal man forvente moderat hævelse og misfarvning. Der kan forekomme let sivning fra såret de første dage, det er normalt og forbindingen vil opsamle væsken. Du får ekstra forbinding med, og denne skiftes efter behov. Du bør vente med hårdt arbejde og sport i 2-4 uger. Start derefter langsomt op. Det er i orden at gå eller cykle en tur.
Der vil i løbet af nogle uger til måneder være et vist svind i det indsprøjtede fedt. Dette svind kan ikke beregnes på forhånd, hvorfor der kan blive tale om flere transplantationer inden det ønskede resultat er nået. Trådene fjernes 7-14 dage efter operationen.

Forventet varighed af operationen
Når det endelige resultat er opnået, og har været stabilt i ca. 6 mdr., vil holdbarheden være permanent. Resultatet vil dog påvirkes af kroppens naturlige aldringsproces. Behandlingen kan gentages.

Risiko for komplikationer

Der ses meget sjældent komplikationer til indgrebet. Men der er altid risiko forbundet med enhver form for kirurgi.

Mulige komplikationer:

-      Infektion<1 %

-      Hæmatom, en blodansamling under huden, som evt. skal fjernes af kirurgen, opstår meget sjældent

-      Lettere nedsat følesans i området kan forekomme i 1-6 uger

-      Permanent nedsat følesans <1 %

-      Ujævnheder og asymmetri 5-15 % disse kan rettes senere i lokal bedøvelse, uden beregning.

-      Alvorlige komplikationer som blodpropper og huddød er ekstremt sjældne. Klinikken har ikke oplevet disse komplikationer.

I følge Sundhedsstyrelsen, skal der gå en uge fra man har modtaget information, til man kan blive opereret (ved kosmetisk kirurgi). 

Du er velkommen til at tage en ledsager med til forundersøgelsen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen, skal der være en uges betænkningstid fra man har modtaget information vedr. kosmetisk kirurgi, til man kan blive opereret.

Revideres igen 14.05.2021

 

 

 

Vejledende priser

Der er tale om en individuel vurdering og denne afgøres ved forundersøgelsen.

Der tages forbehold for prisændringer

  • Henrik Toft Nielsen

    Henrik Toft Nielsen

 
Site udviklet af Insoft Digital