Du er her: Forside » Plastikkirurgi » Fjernelse af hudoverskud på mave/nedre ryg

Fjernelse af hudoverskud på mave/nedre ryg

Et stort vægttab kan ofte give løs hud, som ikke trækker sig nok sammen. Mange oplever den løse hud giver fysiske, psykiske og sociale problemer.

Der kan samtidig være generende hudsprængninger (striae). Samtidig med hængende/løst maveskind kan der også være slaphed og øget afstand mellem mavemusklerne i midtlinjen.
Hvis forudsætningerne er til stede, vil alle raske kvinder/mænd kunne få foretaget korrektion af overskydende hud på mave og nedre ryg.

Inden operation
Cirka et døgn inden operationen bedes du fjerne hårene i operationsområdet med barbermaskine/trimmer.

Operation
Operationen foretages i fuld bedøvelse, og man er indlagt til dagen efter operationen.
Der indledes med fjernelse af den overskydende hud på den nedre del af ryggen via et snit lige over baldeområdet.
Efter hud/underhud er syet sammen, vendes du til rygleje, og der lægges et bueformet snit over begge lyskebånd og skamben.
Fra dette snit løsner man hud/underhud fra underlaget (mavemusklerne). Der løsnes helt op til nederste ribbenskant dog således, at navlen bevares på sin plads.
Herefter kan maveskindet strammes op ved, at man trækker det nedad, og overskydende hud/underhud skæres væk. I visse tilfælde gøres der også hudfjernelse i lodret retning med efterfølgende ar her til følge.
Når hud/underhuden er løsnet, kan det konstateres, om mavemusklerne ligger for langt fra hinanden i midtlinjen. Er dette tilfældet foretages der korrektion af det, idet musklerne syes sammen, så de atter ligger tæt op af hinanden i midten.
Operationen afsluttes med, at hud/underhud sys sammen sv.t. bikinisnittet. Navlen sys på plads igen, og der indlægges sugedræn - små plastikrør - i operationssåret til at fjerne vævsvæske og småblødning.
Disse sugedræn fjernes som regel dagen efter operationen.
Der anvendes en elastisk, strammende bandage over operationsområdet, og du bliver lejret i sengen, således at man er bøjet lidt sammen for at mindske trækket på sammensyningen.

Efter operationen
Efter operationen skal du forholde dig i ro i cirka 2 uger. Vi fraråder kraftig fysisk aktivitet den første måned efter operationen.
Den elastiske, strammende bandage anvendes i ca. 4 uger efter operationen. Vi fjerner trådene efter 2 uger.

For at få så pænt et ar som muligt, sætter vi papirplastre på arret og anbefaler, at der fortsættes med dette i 2 -3 måneder. Plastret udleveres ved trådfjernelsen.
Umiddelbart efter operationen er der sårsmerter, og specielt i maveskindet kan det stramme, så det kan være vanskeligt at rette sig helt op. Smerterne og spændingerne kan i almindelighed behandles med tabletter, der udleveres ved udskrivelsen samt Paracetamol, Panodil, Pamol eller Pinex á 500 mg, 2 tabletter op til 4 gange i døgnet. Efter få dage op til 1 uge vil der ikke være problemer med at rette sig helt op.
Arret modnes gradvist i løbet af det første halvår.

Efter indgrebet er operationsområdet fast og stramt, men du skal forvente, at hudområder kan ”falde ned” igen med tiden eller sætter sig, hvor det var planlagt det skulle være.

Risiko for komplikationer
Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for komplikationer i form af infektion, blødning, føleforstyrrelser samt periodevise eller kroniske smerter. Ved fjernelse af overskydende hud på mave/ryg er der tillige risiko for væskeansamling under den løsnede hud og udvikling af dødt væv.
Infektion
For at minimere risikoen for infektion, gives antibiotika under operationen. Infektion forekommer hos mindre end 1 %. Hvis der kommer infektion, kan det blive nødvendigt med yderligere antibiotisk behandling, og evt. åbne sammensyningen på et givent stykke, således at en betændelsestilstand kan udtømmes.
Blødning
Der forekommer blødning efter operationen hos mindre end 1 %. I sådanne tilfælde kan det blive nødvendigt at udtømme blødningen. Dette sker ved, at man åbner syningen på et mindre stykke, og fjerner det størknede blod, der har samlet sig. Samtidig lukkes evt. blødende kar.
Føleforstyrrelser
Der forekommer altid føleforstyrrelser efter operationen i form af nedsat følesans. Dette normaliseres langsomt i løbet af måneder til år. Normaliseringsprocessen kan ikke fremskyndes, og det er ikke altid, at der opnås normal følesans i operationsområdet.
Dødt væv
Dødt væv efter en cirkulær procedure udvikler sig hos mindre end 1 %.
Hvis der udvikler sig dødt væv, kan det blive nødvendigt at fjerne dette kirurgisk.

Ardannelse
Arrene efter operationen vil altid være synlige. Vi syr arrene med tråde, der ligger under huden hele vejen, bortset fra start og slutning af syningen, hvor trådene kommer til overfladerne. Det er den teknik, der giver mulighed for den pæneste ardannelse.
Det er dog meget forskelligt, hvor pæne ar det enkelte menneske danner. Man kan have formodning om dette, hvis man tidligere er opereret.

Væskeansamling
Hvis der kommer væskeansamling under maveskindet eller på ryggen ses det normalt ved trådfjernelsen. Væskeansamlingen kan evt. tappes ud med en kanyle, som føres ind gennem arret. Der er på dette tidspunkt ingen følesans i arret. Væskeansamlingen kan gendanne sig, således at flere tapninger bliver nødvendige.

Risikoen for komplikationer øges ved bla. overvægt, rygning og sukkersyge.

Forventet varighed af operationen
Effekten af operationen er i princippet vedvarende, men resultatet vil kunne påvirkes af faktorer som kroppens naturlige aldring samt vægtændringer.

Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen, skal der være en uges betænkningstid fra man har modtaget information vedr. kosmetisk kirurgi, til man kan blive opereret. 

Revideres igen 14.05.2021

 

 

 

Vejledende priser

Fjernelse af overskydende hud på mave og nedre ryg 700 kr
Operation fra 63.000 kr
Den endelige pris afgøres ved forundersøgelsen.
Der tages forbehold for prisændringer

Der tages forbehold for prisændringer

  • Henrik Toft Nielsen

    Henrik Toft Nielsen

 
Site udviklet af Insoft Digital