Du er her: Forside » Plastikkirurgi » Øjenlågsoperationer

Øjenlågsoperationer

Operation for “tunge” øjenlåg foretages, når der er overskud af hud eller generende frembuling af de øvre øjenlåg.
Operation for “poser” under øjnene foretages, når der er overskud af hud eller generende frembuling af de nedre øjenlåg.

O
peration
Operationen foregår normalt ambulant og i lokalbedøvelse.
Ved tunge øjenlåg lægges et snit i globelinien, dvs. der hvor øjenlåget danner en naturlig fold. Overskydende fedt, muskel og hud fjernes, således at øjenlåget bliver reduceret både mht. areal og volumen. Huden sys med en tynd forsænket tråd, der kun kommer til overfladen i inderste og yderste øjenkrog. Trådene fjernes efter 7 dage.
“Poser “ under øjnene fjernes gennem et snit, der lægges lige under de nedre øjenvipper. Overskydende fedt, muskel og hud fjernes. Hud og muskel lægges på plads, og huden sys med en tynd tråd, der er delvis forsænket. Trådene fjernes på 7. dagen.

Efter operationen
Umiddelbart efter indgrebet lægges isposer på øjnene for at mindske blodudtrædning, hævelse og smerter.
Efter operation for ”tunge” øjenlåg lægges ingen forbinding.
Efter operation for ”poser” under øjnene påsættes tape under øjnene gående op i tindingen, og der kommes øjensalve i øjnene. Tapen kan fjernes efter 2 dage, og tuben med øjensalve gives med hjem og skal anvendes morgen, middag, aften og før sengetid i 2 dage efter operationen.
For begge operationers vedkommende anbefales det, at man holder sig i ro de første døgn efter indgrebet. Resten af dagen efter operation anbefales det tillige at fortsætte med isposer på øjnene. Vi tilråder desuden at anvende solbriller. Alt dette for at mindske hævelse og blodudtrædning.
Efter operationen kan der være lettere smerter/ømhed i øjenomgivelserne samt følelse af tørhed eller grusfornemmelse i øjet. Smerterne kan afhjælpes med Paracetamol, Panodil, Pamol eller Pinex á 500 mg 2 tabletter op til 4 gange i døgnet.
Efter uger til måneder er arrene nærmest usynlige.

Risiko for komplikationer
Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for infektion, blødning, føleforstyrrelser, periodevise eller kroniske smerter.
Infektion
Infektion forekommer hos mindre end 1 %, og kan normalt behandles med vand og sæbe, evt. antibiotika.
Blødning
Blødning forekommer altid i moderat mængde og medfører blåmisfarvning i øjenomgivelserne. Hvis det bløder ud gennem sammensyningen, kan man selv stoppe en sådan blødning ved et let tryk med en finger.
Føleforstyrrelser
Der vil altid være nedsat følelse omkring et snit i huden. Denne normaliseres efter uger til måneder. Vi kan ikke garantere, at følesansen normaliseres.
Periodevise eller kroniske smerter opstår hos mindre end 1 %. Sådanne smerter kan være vanskelige at behandle.
Ved operation for poser under øjnene er der tillige risiko for nedtrækning af nederste øjenlåg. Dette kan normalt korrigeres ved fornyet operation.

Risiko for komplikationer øges ved bl.a. rygning, overvægt og sukkersyge.

Forventet varighed af operationen
Operationen vil have en vedvarende effekt, men resultatet påvirkes med tiden af kroppens naturlige aldringsproces. Operationen kan gentages.

Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelse.

Ifølge Sundhedsstyrelsen, skal der være 2 dages betænkningstid fra man har modtaget information vedr. øjenlågsoperationer, til man kan blive opereret.


Revideres igen 14.05.2021

Vejledende priser

Forundersøgelse 700 kr
Øvre øjenlåg i lokal bedøvelse 8.500 kr
Nedre øjenlåg i lokal bedøvelse 9.500 kr

Der tages forbehold for prisændringer

  • Henrik Toft Nielsen

    Henrik Toft Nielsen

  • Jens Pilegaard

    Jens Pilegaard

  • Vivi Bakholdt

    Vivi Bakholdt

 
Site udviklet af Insoft Digital