Du er her: Forside » Plastikkirurgi » Stritører (flyveører)

Stritører (flyveører)

Stritører, eller flyveører som det også kaldes, er medfødt og ofte arveligt. Som oftest er det begge ører, men der ses også ensidige tilfælde. Ikke sjældent er der betydelig forskel på de to ører, både i størrelse og form. Lidelsen er naturligvis harmløs, men kan medføre betydelige psykiske gener hos både børn og voksne.
Når det drejer sig om børn, er det som regel forældrene, der stiller diagnosen og beslutter sig for operation. Operation af børn under 7 år foregår som regel i fuld bedøvelse. Her på klinikken kræves en minimumsalder på 15 år til fuld bedøvelse. Operation af børn over 7 år samt voksne kan foregå i lokalbedøvelse. Der kan evt. påføres “tryllecreme” på ørerne 2 timer inden operation. Dette medfører at anlæggelsen af lokalbedøvelse næsten ikke vil kunne mærkes.

Operation
Operationen foregår, som ovenfor nævnt, enten i lokal- eller fuldbedøvelse. Der skæres et hudstykke væk på bagsiden af øret, og gennem denne adgang kan der evt. fjernes noget af øretragtens brusk, således at øret bliver lidt mindre. Ørebrusken gøres herefter bøjelig ved hjælp af fil eller snit. Øret foldes og holdes på plads ved hjælp af tråde, der ikke skal fjernes. Sluttelig sys huden på bagsiden af øret sammen med tråde, der opløser sig selv. Til sidst anlægges en hovedforbinding.

Efter operation
Der kan være lidt blodig siven fra ørerne det første døgn efter operationen. Tillige er der sårsmerter. Disse kan behandles med Paracetamol, Panodil, Pamol eller Pinex á 500 mg  2 tabletter op til 4 gange i døgnet til voksne. Til børn doseres i forhold til vægt.
Den anlagte hovedforbinding skal bibeholdes til kontrollen efter ca. 1 uge. Herefter skal der anvendes natforbinding i en uge.
Der er hævelse og misfarvning af ørerne i nogle uger efter operationen, dette forsvinder spontant.
Hårvask kan foretages 1 uge efter operationen, dvs. når forbindingen er fjernet.

Risiko for komplikationer
Der vil ofte være nedsat følesans på ørerne, dette normaliseres af sig selv. Endvidere er der risiko for infektion samt mindre sårdannelse på ørerne.

Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen.

Revideres igen 16.05.2021

Vejledende priser

Forundersøgelse 700 kr
Stritøreoperation i lokalbedøvelse 12.500 kr
Stritøreoperation i fuld bedøvelse 17.500 kr
Ét øre i lokalbedøvelse 9.000 kr

Der tages forbehold for prisændringer

  • Henrik Toft Nielsen

    Henrik Toft Nielsen

  • Jens Pilegaard

    Jens Pilegaard

  • Vivi Bakholdt

    Vivi Bakholdt

 
Site udviklet af Insoft Digital