+45 66 12 55 13
mandag - fredag 08:30 - 14:00

Ansigtsløft

Et ansigtsløft er til gavn for dig, der synes, at din hud med tiden er blevet for slap og rynket, og du vil have et mere friskt og yngre udseende. For at du føler dig tryg og tilpas, vil den samme læge følge dig gennem hele forløbet fra start til slut. Tryghedsgaranti er inkluderet i prisen, og efter din første forundersøgelse er alle andre forundersøgelser og kontroller gratis.

Om ansigtsløft

I takt med at man bliver ældre, ses forskellige alderstegn i ansigtet. Det er forskelligt fra person til person, hvornår det sker og i hvilket omfang.

Om ansigtsløft

Typisk begynder lettere rynkedannelse i 30'erne, og i 40'erne bliver huden mere slap og mister elasticitet og fylde i underhuden. Omkring 50-årsalderen ses klassiske ældningstegn som kindposer ("hamsterposer"), løsere hud over kæbelinjen samt løs hud og fedtdepoter på halsen. Flere faktorer spiller en rolle for, hvor hurtigt ældningen sætter ind. Rygning og soldyrkning er de to væsentligste faktorer, men arvelige forhold ved den enkelte er også vigtig.

Det er individuelt, hvornår det er bedst at få lavet et ansigtsløft. De fleste egner sig bedst i 50'erne og 60'erne, men det kan også gøres tidligere.

Tidligere aldersforandringer behandles ofte med mindre kirurgiske indgreb som fx øjenlågsoperationer eller ikke-kirurgiske indgreb såsom botox eller fillerbehandling.

På HCA Klinikken foretager vi et klassisk stort ansigtsløft (high-SMAS). Dette løfter ansigtet, således at huden på halsen og kæbelinjen udglattes, og der sker et løft af midtansigtet og kinderne. For at opnå en langvarig effekt af operationen er det vigtigt, at en bindevævshinde under huden strammes effektivt op.

Operationen giver ar i hårgrænsen i en naturlig linje foran øret samt bag øret. Disse bliver nærmest usynlige.

Ansigtsløftet skal i visse tilfælde kombineres med en fedtsugning af halsen og/eller en opstramning af halsens muskler via en mindre adgang under hagen for at give det bedst mulige resultat.

Vi tilbyder ikke ”trådløft”, da vi mener, at holdbarheden er for kort. Ligeledes tilbydes ikke "mini-lift", da vi mener, at resultaterne er bedre ved et stort ansigtsløft.

Varigheden af et ansigtsløft er mellem 10-20 år. Dit ansigt vil naturligvis fortsætte med at ældes. Det er muligt at gentage ansigtsløftet flere gange.

Du får et trygt behandlingsforløb

På HCA Klinikken har vi fokus på patienten, og vores kirurger lytter til dig og tilrettelægger så vidt muligt behandlingen efter dine ønsker. Du vil være i trygge hænder fra start til slut af behandlingsforløbet, og efter endt operation får du et telefonnummer på din behandlende læge, så du altid kan komme i kontakt med lægen i tilfælde af spørgsmål, tvivl eller akutte situationer.

Inden for plastikkirurgi gælder det, at du kun betaler for den første forundersøgelse, og alle efterfølgende forundersøgelser og kontroller er gratis.

Vi gør opmærksom på, at behandlingen er individuel, og at resultatet varierer fra person til person.

lorem ipsum dolor sit amnet

Jeg har fået lavet et facelift på HCA Klinikken, og det har til fulde opfyldt mine ønsker og forventninger. Jeg kan varmt anbefale klinikken, hvor både læger og personale er yderst profesionelle. Tak for en god behandling. 

- Annie, tidligere patient på HCA Klinikken

lorem ipsum dolor sit amnet
Patientinformation

Læs mere om hvordan behandlingen foregår, og hvad du kan forvente, at der sker efter operationen.

Patientinformation

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen vil du få en snak med kirurgen, som vil give dig al den information, du har brug for, vedrørende ansigtsløft. Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen.

Forundersøgelsen er ikke bindende, og ifølge Sundhedsstyrelsen har du 7 dages betænkningstid, fra at du modtager informationen, til at du kan blive opereret.

Før operationen

Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling. Vi anbefaler derfor, at du enten stopper helt med at ryge eller i hvert fald reducerer din rygning 4 uger før operationen. Du skal desuden holde en pause med blodfortyndende medicin før operationen. Vær opmærksom på at visse kosttilskud som fiskeolie også er blodfortyndende, og du skal stoppe med at tage det 14 dage før operationen.

Hovedparten af de ansigtsløft, vi laver på klinikken, foregår i lokalbedøvelse suppleret med en sovemiddelrus, men vi tilbyder også at lave dem i fuld bedøvelse mod ekstra betaling på 5.000 kr.

Hvis du vælger at blive opereret i fuld bedøvelse, skal du faste op til operationen. For at forberede dig bedst muligt anbefaler vi, at du læser vores patientvejledning.

Operationsdagen

For at mindske risikoen for infektion bør du tage et brusebad på selve operationsdagen og vaske kroppen og håret grundigt.

Når du møder op på klinikken, får du tildelt et værelse, hvor du skal hvile efter operationen. Du får en snak med sygeplejersken, og hun vil give dig al den information, du har brug for, vedrørende operationen. Herefter snakker du også med lægen, som vil tage billeder af dig. Operationen varer ca. 3 timer.

Efter operationen

Da operationen typisk foretages ambulant i lokal bedøvelse suppleret med sovemiddelrus, kan du tage hjem igen, umiddelbart efter du har hvilet på klinikken i ca. 3 timer. De efterfølgende to døgn skal du undgå at få hovedet nedad, og du skal sove med en ekstra hovedpude om natten. Du får lagt en strammende ansigtsbandage rundt om hovedet i forbindelse med operationen, som du selv skal fjerne tre dage efter operationen. Du bør ikke selv køre bil de første 14 dage efter operationen, og vi anbefaler derfor, at du bliver hentet på klinikken af en pårørende.

Der vil være spænding og mindre smerter i operationsområdet de første par dage, som kan behandles med smertestillende. Derfor anbefaler vi, at du køber smertestillende før operationen, så du har dem ved hånden med det samme, og du får også udleveret smertestillende på klinikken, før du tager hjem. Du vil desuden opleve hævelse og misfarvning i ansigtet , og det aftager spontant, som dagene går.

Du må tage Pamol, Panodil, Pinex eller Paracetamol á 500 mg 2 tabletter højst 4 gange i døgnet.

Det er vigtigt, at du hviler dig, når du kommer hjem, men det er ikke godt for dig at være sengeliggende i længere tid ad gangen, så husk at bevæge dig (gå fx en tur rundt i stuen én gang i timen). Du får en tid til kontrol og trådfjernelse 7 dage og 12 dage efter operationen.

Vi fraråder kraftig fysisk aktivitet de første 6 uger efter operationen. Det er almindeligt at være sygemeldt i 1-2 uger efter et ansigtsløft, men hvis dit arbejde er fysisk krævende, kan det være nødvendigt at være sygemeldt i længere tid. Du kan forvente at se det endelige resultat af dit ansigtsløft 6 måneder efter operationen.

Vær opmærksom på følgende forholdsregler

BIL: Vi fraråder, at du kører bil i de første 14 dage efter operationen. Du må køre bil igen, når du kan reagere normalt i enhver situation, og når du ikke tager stærke smertestillende.

FYSISK AKTIVITET: Undgå anstrengende aktiviteter og tungere løft i de første par uger. Du må gå ture, når du har lyst.

TAPE: Du får en tape påsat over sammensyningen af arret, og denne må ikke fjernes, da tråden kan ryge med. Tapen fjernes ved trådfjernelsen 7 dage og 12 dage efter operationen. Tapen kan godt tåle vand, så du må heller ikke fjerne den under bad.

BAD: Du må gå i bad dagen efter operationen. Husk at tørre tapen med evt. hårtørrer efter badet. Når hovedforbindingen er fjernet, må du forsigtigt vaske håret.

CREME: Vent med at bruge creme på arrene, til de er helt helede og uden sår.

SOVESTILLING: Sov gerne på ryggen i de første 4 uger efter operationen og lig højt med hovedet. Brug fx en ekstra hovedpude.

SVØMNING: Du må først svømme, når der ikke er nogle synlige sårskorper, så du ikke får infektion.

SOL: Sol giver hvide ar, så det er vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du ikke tager i solarium det første år og i hvert fald bruger solcreme med minimum solfaktor 15, hvis du alligevel solbader.

DRIKKELSE: Undgå alkohol og varme drikke de første to døgn efter operationen.

RYGNING: Undgå rygning i fire uger efter operationen. Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling.

Det ovenstående er anbefalet af vores speciallæger, men det er individuelt fra person til person, hvornår de føler sig klar til at udføre de forskellige aktiviteter. Nogen føler, at de allerede efter 2-3 uger er klar til at gennemføre de almindelige hverdagsaktiviteter, mens det for andre tager længere tid at blive helt friske igen. Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop, og hvad den fortæller dig. Vores prioritet er din tilfredshed og sikkerhed, så husk at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller vil se lægen. Efter din forundersøgelse er alle samtaler og kontroller inden for plastikkirurgi gratis. Du får også nummeret på den speciallæge, der har opereret dig, så du altid kan ringe til vedkommende i tilfælde af tvivl eller akutte situationer i efterforløbet.

Risiko for komplikationer

Infektion:
Infektion forekommer hos mindre end 1%, og under operationen får du antibiotika for at minimere risikoen for infektion. Infektion kan oftest behandles med vand, sæbe, antibiotika og ved at åbne sammensyningen på et givent stykke, så betændelsestilstanden kan udtømmes.

Blødning:
Blødning forekommer hos mindre end 1%, og i det tilfælde vil blodansamlingen skulle udtømmes.

Føleforstyrrelser:
Nedsat følesans omkring såret er meget normalt. Føleforstyrrelserne normaliseres typisk i løbet af måneder til år, og normaliseringsprocessen kan ikke fremskyndes. Der er ingen garanti for, at følesansen bliver den samme, som den var før operationen.

Ar:
Du vil få ar efter operationen, og de vil typisk være røde og hævede. Dette aftager i løbet af 6-12 måneder. Ofte bliver arrene med tiden lyse og smalle, men for nogle få kan de blive mørke og brede.

Kroniske smerter:
Der kan forekomme periodevise eller kroniske smerter hos mindre end 1%. Disse smerter kan være vanskelige at behandle.

Ansigtslammelse:
Ansigtslammelser er ekstremt sjældne og kan oftest ikke behandles.

Risikoen for komplikationer øges ved bl.a. rygning, sukkersyge og overvægt.

Korrektion

På HCA Klinikken er alle korrektioner inden for et år efter din operation uden beregning.

lorem ipsum dolor sit amnet
Priser
Forundersøgelse700 kr.
Ansigtsløft i lokalbedøvelse suppleret med sovemiddelrus28.500 kr.
Tillæg for fedtsugning6.000 kr.
  

Priser

Forundersøgelse700 kr.
Ansigtsløft i lokalbedøvelse suppleret med sovemiddelrus28.500 kr.
Tillæg for fedtsugning6.000 kr.
Tillæg for fedttransplantation8.000 kr.
Tillæg for opstramning af halsmusklen8.000 kr.
Tillæg for fuld bedøvelse5.000 kr.