+45 66 12 55 13
mandag - fredag 08:30 - 14:00

Hageplastik

Er du generet af, at du har et større fedtdepot under hagen? Det kan være svært at komme af med, og for mange er den eneste løsning en hageplastik. Med en hageplastik får du en pænere hageprofil ved at få fjernet fedtlaget under hagen.

Om hageplastik

Med årene mister vores hud sin elasticitet, og mange oplever, at fedtlaget under huden vokser. Dette kan resultere i slap hud på halsen, som mere eller mindre er fyldt med fedt. For at opnå et yngre udseende og en pænere hageprofil kan du få foretaget en hageplastik.

Om hageplastik

Du kan komme af med overskydende fylde på halsen:

  • ved ansigtsløft
  • ved fedtsugning på halsen
  • ved bortskæring af den overskydende hud på halsen (hageplastik)
  • ved kombination af de to sidste muligheder (fedtsugning og bortskæring)
  • eller ved Belkyra

Ansigtsløft

Et ansigtsløft kan være en løsning på problemet, hvis du har overskydende hud på halsen. Denne behandling er dog mere kostbar og kan give dig større gener efter operationen end de andre behandlinger. Læs mere om ansigtsløft her.

Fedtsugning på halsen

Fedtsugning på halsen foregår under hagen og på forsiden af halsen. Denne behandling er effektiv, hvis der er tale om en større mængde fedt og samtidigt kun et overkommeligt hudoverskud. Læs mere om fedtsugning her.

Bortskæring af den overskydende hud (hageplastik)

Ved hageplastik bortskæres en kile af hud og fedt i midtlinjen. Ulempen ved denne behandling er imidlertid, at operationen efterlader et lodret ar på forsiden af halsen. Dog vil arret formes således, at det primært falder ind i de naturlige folder, som allerede findes på halsen, så det ikke fremstår så tydeligt.

Kombination

En mulighed er også at kombinere fedtsugning på halsen og hageplastik, idet aten fedtsugning giver større fedtreduktion end ved hageplastik alene.

Belkyra-behandling

Hvis du ikke vil opereres, findes der også et ikke-kirurgisk alternativ til fjernelse af overskudende hud på halsen, nemlig en Belkyra-behandling. Læs mere om Belkyra her.

Varigheden af alle disse behandlinger påvirkes af faktorer som kroppens naturlige aldring og vægtændringer.

Vi gør opmærksom på, at behandlingen er individuel, og at resultatet varierer fra person til person.

lorem ipsum dolor sit amnet
Før / efter billeder

Fedtsugning af halsen

Fjernelse af overskydende hud på halsen
Før / efter billeder
Patientinformation

Læs mere om hvordan behandlingen foregår, og hvad du kan forvente, at der sker efter operationen.

Patientinformation

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen gennemgår du de forskellige muligheder, der er for operation af løs hud på halsen sammen med lægen. Her vil I ud fra dine ønsker og behov og lægens faglige viden komme frem til, hvilken mulighed der passer bedst til dig. Hvis du på forhånd har besluttet dig for, hvilken behandling du gerne vil have, vil du modtage mere information vedrørende behandlingen og blive undersøgt af lægen.

Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen.

Forundersøgelsen er ikke bindende, og ifølge Sundhedsstyrelsen har du 7 dages betænkningstid, fra at du modtager informationen, til at du kan blive opereret.

Før operationen

Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling. Vi anbefaler derfor, at du enten stopper helt med at ryge eller i hvert fald reducerer din rygning 4 uger før operationen. Du skal desuden holde en pause med blodfortyndende medicin før operationen. Vær opmærksom på at visse kosttilskud som fiskeolie også er blodfortyndende, og du skal stoppe med at tage det 14 dage før operationen.

Hageplastik foregår oftest ambulant i lokal bedøvelse. Det betyder, at du kan komme hjem, umiddelbart efter operationen er slut. Hvis du aftaler med lægen, at operationen skal foregå i fuld bedøvelse, skal du faste inden operationen.

For at forberede dig bedst muligt til operationen anbefaler vi, at du læser vores patientvejledning.

Operationsdagen

For at mindske risikoen for infektion bør du tage et brusebad på selve operationsdagen og vaske kroppen og håret grundigt.

Når du møder op på klinikken, får du tildelt et værelse, hvor du skal hvile efter operationen. Du får en snak med sygeplejersken, og hun vil give dig al den information, du har brug for, vedrørende operationen. Herefter snakker du også med lægen, som vil tage billeder af dig.

Efter operationen

For alle operationer gælder det, at du skal forholde dig i ro og hvile dig de første par dage efter operationen. Fælles for dem er også, at vi fraråder kraftig fysisk aktivitet de første 6 uger efter operationen. Herunder kan du læse, hvad forholdsreglerne er for hver enkelt behandling. 

Ansigtsløft:
Læs forholdsreglerne for ansigtsløft her.

Fedtsugning på halsen:
Den anlagt trykforbinding skal du beholde på i 6 dage døgnet rundt efter operationen. Misfarvning og hævelse i det opererede område er normalt, og det forsvinder igen i løbet af nogle uger. Desuden vil du opleve ømhed og nedsat følesans i huden, hvilket også vil forsvinde spontant. Hvis du skulle opleve lette smerter, kan de lindres med smertestillende.

De samme forholdsregler gælder, hvis du har fået foretaget en kombination af fedtsugning på halsen og hageplastik.

Hageplastik:
Ved hageplastik får du ikke anlagt noget supplerende forbinding på det hudfarvede tape. Der kan også her opstå misfarvning af huden, men det forsvinder i løbet af ca. en uge. Hvis du oplever lette smerter, kan de også lindres med smertestillende.

For alle nævnte behandlinger gælder, at du må tage Pamol, Panodil, Pinex eller Paracetamol á 500 mg 2 tabletter højst 4 gange i døgnet.

Vær opmærksom på følgende forholdsregler (gælder alle nævnte typer)

ARBEJDE: Det er almindeligt at være sygemeldt i 1-2 uger.

BIL: Vi fraråder, at du kører bil i de første 14 dage efter operationen. Du må køre bil igen, når du kan reagere normalt i enhver situation, og når du ikke tager stærke smertestillende.

FYSISK AKTIVITET: Du kan langsomt begynde med at genoptage sport efter 6 uger. Du må gå ture, når du har lyst. Undgå at få hovedet nedad de første par dage efter operationen.

TAPE: Du får en tape påsat over sammensyningen af arret, og denne må ikke fjernes, da tråden kan ryge med. Tapen fjernes ved trådfjernelsen ca. 7 dage efter operationen. Tapen kan godt tåle vand, så du må heller ikke fjerne den under bad.

BAD: Du må tage et kort brusebad 1 døgn efter operationen. Hovedforbindingen skal du kortvarigt tage af, mens du er i bad og tage det på igen efter badet.

SOVESTILLING: Sov gerne på ryggen i de første 4 uger efter operationen og lig højt med hovedet de første par dage. Brug fx en ekstra hovedpude.

SVØMNING: Du må først svømme, når der ikke er nogle synlige sårskorper, så du ikke får infektion.

SOL: Sol giver hvide ar, så det er vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du ikke tager i solarium det første år og bruger solcreme med minimum solfaktor 15, hvis du alligevel solbader.

DRIKKELSE: Undgå alkohol og varme drikke de første to døgn efter operationen.

RYGNING: Undgå rygning i fire uger efter operationen. Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling.

Det ovenstående er anbefalet af vores speciallæger, men det er individuelt fra person til person, hvornår de føler sig klar til at udføre de forskellige aktiviteter. Nogen føler, at de allerede efter 2-3 uger er klar til at gennemføre de almindelige hverdagsaktiviteter, mens det for andre tager længere tid at blive helt friske igen. Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop, og hvad den fortæller dig. Vores prioritet er din tilfredshed og sikkerhed, så husk at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller vil se lægen. Efter din forundersøgelse er alle samtaler og kontroller inden for plastikkirurgi gratis. Du får også nummeret på den speciallæge, der har opereret dig, så du altid kan ringe til vedkommende i tilfælde af tvivl eller akutte situationer i efterforløbet.

Mulige komplikationer og bivirkninger

Infektion:
Infektion forekommer hos mindre end 1%, og under operationen får du antibiotika for at minimere risikoen for infektion. Infektion kan oftest behandles med vand, sæbe, antibiotika og ved at åbne sammensyningen på et givent stykke, så betændelsestilstanden kan udtømmes.

Blødning:
Blødning forekommer hos mindre end 1%. Det stopper normalt af sig selv , men i nogle tilfælde vil blodansamlingen skulle udtømmes.

Føleforstyrrelser:
Nedsat følesans omkring såret er meget normalt. Føleforstyrrelserne normaliseres typisk i løbet af måneder til år, og normaliseringsprocessen kan ikke fremskyndes. Der er ingen garanti for, at følesansen bliver den samme, som den var før operationen.

Kroniske smerter:
Der kan forekomme periodevise eller kroniske smerter hos mindre end 1%. Disse smerter kan være vanskelige at behandle. 

Risikoen for komplikationer øges ved bl.a. rygning, sukkersyge og overvægt.

Korrektion

På HCA Klinikken er alle korrektioner inden for et år efter din operation uden beregning.

lorem ipsum dolor sit amnet
Priser
Forundersøgelse700 kr.
Hageplastik9.500 kr.
Fedtsugning på hagen9.500 kr.
  

Priser

Forundersøgelse700 kr.
Hageplastik9.500 kr.
Fedtsugning på hagen9.500 kr.
Hageplastik + fedtsugning12.500 kr.