+45 66 12 55 13
mandag - fredag 08:30 - 14:00

Brystforstørrelse

Brystforstørrelse med implantater er for dig, der ønsker at have større og mere faste bryster. Måske er dine bryster blevet mindre og slappe efter graviditet og amning eller efter vægttab. Måske er du utilfreds med dine bryster fra naturens side og ønsker derfor en anden form eller størrelse. Uanset årsagen kan en brystforstørrende operation med implantater for de fleste kvinder betyde mere selvtillid og øget livskvalitet.

Om brystforstørrende operation og implantater

På HCA Klinikken har vi mere end 20 års erfaring med BFO. Vores ambition er at give dig et naturligt og harmonisk udseende ud fra dine ønsker, og vi garanterer et trygt behandlingsforløb med vejledning fra erfarne speciallæger.

Om brystforstørrende operation og implantater

Brystforstørrende operationer er i dag en af de mest efterspurgte kosmetiske operationer i Danmark. Der findes flere årsager til, hvorfor kvinder vil have en brystforstørrende operation. Den primære årsag er imidlertid utilfredshed med ens bryster enten pga. størrelse eller asymmetri. I den forbindelse kan en brystforstørrelse blandt andet betyde:

  • Større bryster
  • Ændring af brysternes form
  • Mere symmetri mellem brysterne

Husk at du skal være mindst 18 år gammel for at kunne få udført en brystforstørrende operation.

Varigheden af en brystforstørrende operation kan påvirkes af kroppens naturlige aldring samt af graviditet og amning.

En BFO (eller et brystløft) kan du også kombinere med en maveplastik, hvor løst maveskind strammes op. Kombination af disse to operationer kaldes for en mommy makeover.

En brystforstørrende operation kan desuden kombineres med et brystløft.

Som et alternativ til implantater kan eget fedt også bruges til brystforstørrelse - læs mere om fedttransplantation her.

EUROSILICONE implantater

På HCA Klinikken bruger vi implantater fra EUROSILICONE, som har mere end 20 års erfaring med silikoneimplantater og er blandt verdens tre største producenter af implantater. De sikrer en høj kvalitet og styrke. EUROSILICONE giver livstidsgaranti på implantaterne, hvilket betyder, at du altid kan få et gratis erstatningsimplantat i tilfælde af ruptur eller kraftig kapseldannelse.

Størrelsen på implantaterne varierer fra 200 til 800 cc. Hvis du vælger implantater større end 500 cc, er der et ekstra tillæg. Det samme gør sig gældende, hvis du vælger anatomiske (dråbeformede) implantater. Du kan se de forskellige priser her.

Valg af implantater

EUROSILICONE har markedets største sortiment, så der vil altid være et implantat, som passer bedst til dig og din krop. Læs mere om EUROSILICONE implantaterne og hvad der er at vælge imellem her.

Du får et trygt behandlingsforløb

På HCA Klinikken har vi fokus på patienten, og vores kirurger lytter til dig og tilrettelægger så vidt muligt behandlingen efter dine ønsker. Du vil være i trygge hænder fra start til slut af behandlingsforløbet, og efter endt operation får du et telefonnummer på din behandlende læge, så du altid kan komme i kontakt med lægen i tilfælde af spørgsmål, tvivl eller akutte situationer.

Inden for plastikkirurgi gælder det, at du kun betaler for den første forundersøgelse, og alle efterfølgende forundersøgelser og kontroller er gratis.

Vi gør opmærksom på, at behandlingen er individuel, og at resultatet varierer fra person til person.

lorem ipsum dolor sit amnet
Før / efter billeder

51 år, 171 cm, 61 kg, 300 cc medium profile

43 år, 163 cm, 55 kg, 335 cc high profile

25 år, 173 cm, 65 kg, 335 cc medium extra high profile

25 år, 166 cm, 54 kg, 335 cc medium extra high profile

21 år, 165 cm, 53 kg, 335 cc medium extra high profile

33 år, 164 cm, 45 kg, 335 cc medium extra high profile

39 år, 179 cm, 62 kg, 350 cc medium profile

22 år, 165 cm, 55 kg, 360 cc medium extra high profile

21 år, 175 cm, 62 kg, 360 cc på højre side og 335 cc på venstre side, medium extra high profile

27 år, 170 cm, 54 kg, 360 cc medium extra high profile

30 år, 165 cm, 63 kg, 370 cc anatomiske implantater

41 år, 169 cm, 69 kg, 375 cc medium profile

32 år, 168 cm, 58 kg, 390 cc medium extra high profile

23 år, 175 cm, 66 kg, 390 cc medium extra high profile

54 år, 170 cm, 60 kg, 390 cc medium extra high profile

20 år, 168 cm, 63 kg, 390 cc medium extra high profile

27 år, 176 cm, 60 kg, 400 cc high profile

38 år, 174 cm, 65 kg, 400 cc high profile

23 år, 174 cm, 64 kg, 400 cc high profile

40 år, 165 cm, 65 kg, 450 cc high profile

38 år, 159 cm, 52 kg, 500 cc high profile

35 år, 174 cm, 62 kg, 500 cc high profile

BFO + brystløft: 24 år, 160 cm, 48 kg, 240 cc medium profile

BFO + brystløft: 40 år, 164 cm, 59 kg, 390 cc medium extra high profile

BFO + brystløft: 36 år, 164 cm, 58 kg, 350 cc anatomiske implantater
Før / efter billeder
Patientinformation

Læs mere om hvordan behandlingen foregår, og hvad du kan forvente, at der sker efter operationen.

Patientinformation

Forundersøgelse

Det er en vigtig beslutning at få foretaget en brystforstørrende operation. Derfor lægger vi vægt på at give dig al den information, du har brug for til forundersøgelsen, så du kan træffe din beslutning med ro i maven.

Til forundersøgelsen vil du blive undersøgt, så kirurgen kan bestemme, om du er i stand til at blive opereret. Når kirurgen har fastlagt, at du helbredsmæssigt kan opereres, gennemgår I behandlingsprocessen, hvor I finder frem til den rette behandling i fællesskab ud fra dine ønsker og kirurgens vejledning. Du skal overveje flere valgmuligheder til forundersøgelsen, blandt andet størrelsen af implantater og hvilke slags implantater du vil have (runde eller dråbeformede). Til forundersøgelsen har du mulighed for at afprøve model-implantater for at få et bedre indtryk af hvilken type implantat og størrelse, der passer bedst til din krop. 

Læs mere om udvalget af implantater her. 

Det er vigtigt, at du informerer lægen om eventuelle sygdomme og eventuel brug af medicin. Du er velkommen til at have en ledsager med til forundersøgelsen. 

Forundersøgelsen er ikke bindende, og ifølge Sundhedsstyrelsen har du 7 dages betænkningstid, fra at du modtager informationen, til at du kan blive opereret.

Før operationen

Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling. Vi anbefaler derfor, at du enten stopper helt med at ryge eller i hvert fald reducerer din rygning 4 uger før operationen. Du skal desuden holde en pause med blodfortyndende medicin før operationen. Vær opmærksom på at visse kosttilskud som fiskeolie også er blodfortyndende, og at du skal stoppe med at tage det 14 dage før operationen. 

En brystforstørrende operation foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor faste inden din operation. Fra 6 til 2 timer før mødetidspunktet på operationsdagen må du kun indtage vand, kaffe (uden mælk), te, saft, juice og tygge tyggegummi. Husk ingen mælkeprodukter. Drik gerne noget saftevand med sukker i. Fra to timer til mødetidspunkt må du ikke indtage noget. 

For at forberede dig bedst muligt til operationen anbefaler vi, at du læser vores patientvejledning. 

På operationsdagen

For at mindske risikoen for infektion bør du tage et brusebad på selve operationsdagen og vaske kroppen og håret grundigt. 

Når du møder op på klinikken, får du tildelt et værelse, hvor du skal hvile og overnatte efter operationen. Overnatning er inkluderet i prisen. Du får en snak med sygeplejersken, og hun vil give dig al den information, du har brug for, vedrørende operationen. Herefter snakker du også med lægen, som vil tage billeder af dig, og med narkoselægen. Operationen varer i ca. 1 time. 

Efter operationen

Når operationen er slut, bliver du indlagt til dagen efter din operation. Under dit ophold på klinikken vil du være i trygge hænder og få en omsorgsfuld pleje af vores personale. Vores sygeplejersker sørger for, at du får den smertestillende medicin, du har brug for. 

Dagen efter operationen bliver du som udgangspunkt udskrevet efter morgenmaden. Du bør ikke selv køre bil de første 14 dage efter operationen, så vi anbefaler, at du bliver hentet på klinikken af en pårørende. Før du bliver udskrevet, får du udleveret tabletter til at behandle spænding og eventuelle smerter i vævet samt en støttende BH. Vi anbefaler, at du anvender BH’en døgnet rundt de første 4 uger og derefter efter behov. 

Vi anbefaler, at du bruger Micropore plaster på arret de første 3 måneder, da det giver et pænere ar og beskytter det mod sollys. Plastret får du udleveret på klinikken efter din operation. Smerterne kan vare i op til 2 uger, så hvis du får opbrugt de tabletter, som udleveres på klinikken, må du gerne tage Pamol, Panodil, Pinex eller Paracetamol á 500 mg 2 tabletter maks 4 gange i døgnet.

Det er almindeligt at være sygemeldt i 1 uge efter en brystforstørrende operation, men hvis dit arbejde er fysisk krævende, kan det være nødvendigt at være arbejdsfri i længere tid. Det er vigtigt, at du hviler dig den efterfølgende uge efter operationen, men det er ikke godt for dig at være sengeliggende i længere tid ad gangen, så husk at bevæge dig (gå fx en tur rundt i stuen én gang i timen). Du får en tid til kontrol og trådfjernelse ca. 14 dage efter operationen. 

Vær opmærksom på følgende forholdsregler 

BIL: Vi fraråder, at du kører bil i de første 14 dage efter operationen. Du må køre bil igen, når du kan reagere normalt i enhver situation, og når du ikke tager stærke smertestillende.

SPORT: Du kan langsomt begynde med at genoptage sport efter 3-4 uger.

LØFT: I de første 4 uger bør du ikke løfte mere end, hvad der er svarende til 2 liter mælk eller løfte armene op over skulderhøjde, da såret i brystmusklen kan springe op. Husk at du generelt ikke må bruge armene meget de første 4 uger, så det er en god idé at have et par hjælpende hænder de første uger efter operationen.

TAPE: Du får en tape påsat over sammensyningen af arret, og denne må ikke fjernes, da tråden kan ryge med. Tapen fjernes ved trådfjernelsen ca. 14 dage efter operationen. Tapen kan godt tåle vand, så du må heller ikke fjerne den under bad. 

BAD: Du må gå i bad på 2. dagen efter operationen. Husk at tørre tapen med evt. hårtørrer efter badet. 

CREME: Vent med at bruge creme på arrene, til de er helt helede og uden sår.

HÆVELSE: Efter operationen vil dine bryster normalt være hævede, og det ene bryst kan være mere hævet end det andet, hvorfor der kan være forskel på brysternes størrelse. Hævelsen vil gradvist aftage og forsvinde helt inden for de første 3 måneder efter operationen. 

BLÅ MÆRKER: Blå mærker kan forekomme på brystet og omkring brystet, hvilket er helt normalt. De forsvinder typisk spontant over tid. 

GÅTURE OG CYKLING: Du må gå ture, når du vil. Cykling er tilladt efter 6 uger. 

SVØMNING: Du må først svømme, når der ikke er nogle synlige sårskorper, så du ikke får infektion. 

SOL: Sol giver hvide ar, så det er vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du ikke tager i solarium det første år og bruger solcreme med minimum solfaktor 15 og en UV-top, hvis du alligevel solbader. 

SOVESTILLING: Sov kun på ryggen i de første 4 uger efter operationen. 

RYGNING: Undgå rygning i 4 uger efter operationen. Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling. 

Det ovenstående er anbefalet af vores speciallæger, men det er individuelt fra person til person, hvornår de føler sig klar til at udføre de forskellige aktiviteter. Nogen føler, at de allerede efter 2-3 uger er klar til at gennemføre almindelige hverdagsaktiviteter, mens det for andre tager længere tid at blive helt friske igen. Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop, og hvad den fortæller dig. Vores prioritet er din tilfredshed og sikkerhed, så husk at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller vil se lægen. Efter din forundersøgelse er alle samtaler og kontroller inden for plastikkirurgi gratis hos os. Efter operationen får du mobilnummeret på den speciallæge, der har opereret dig, så du altid kan ringe til vedkommende i tilfælde af tvivl eller akutte situationer i efterforløbet.

Efterkontrol

Du bliver kaldt ind til en efterkontrol efter ca. 14 dage, hvor trådene fjernes. Her vil lægen gennemgå med dig, hvordan du skal pleje dine ar, og du vil have mulighed for at stille eventuelle spørgsmål. Vi tilbyder også kontrol efter 3 og 6 måneder, og du skal selv ringe til klinikken for at bestille tid til dem.

Mammografi efter en brystforstørrende operation

De fleste kvinder vælger at få implantater lagt bag brystmusklen, og i det tilfælde er en efterfølgende mammografi ikke et problem. Forud for undersøgelsen skal du oplyse personalet om, at du har implantater, så der kan tages hensyn til dette.

Hvis dine implantater er placeret foran brystmusklen, er det sværere at blive undersøgt med mammografi, og i nogle tilfælde vil det slet ikke være muligt. Grunden til dette er, at implantaterne skygger for brystvævet. Er der behov for en mammografi, er det muligt at gennemføre en såkaldt klinisk mammografi, som omfatter flere røntgenbilleder suppleret med en ultralydsundersøgelse.

Amning

Hvis du ammer og vil have en brystforstørrende operation, skal der gå minimum 3 måneder efter din amning, før du kan opereres, da brysterne skal være helt tømt for mælk. Det er individuelt fra kvinde til kvinde, hvor lang tid der går, før mælken er helt væk, men som udgangspunkt skal der gå minimum 3 måneder. Du kan godt amme efter en brystforstørrelse, men hvis du mister følsomheden af brystvorterne efter operationen, er amning ikke mulig. 

Mulige komplikationer og  for komplikationer ved brystforstørrende operationer

Infektion: 
Infektion forekommer hos mindre end 1%, og under operationen får du antibiotika for at minimere risikoen for infektion. Skulle der forekomme infektion, betyder det i værste tilfælde, at protesen skal tages ud og udskiftes med en ny. Der kan først lægges en ny protese 1-2 måneder efter operationen.

Blødning: 
Blødning i brystet kan oftest ses i timerne efter operationen. Hvis der skulle forekomme blødning, udtømmes det ved at åbne syningen og fjerne det størknede blod. Hvis der er blødende kar, lukkes de også samtidigt. Blødning forekommer hos mindre end 1%.

Føleforstyrrelser: 
Nedsat følesans omkring såret er meget normalt. Hos ca. halvdelen af dem, der får foretaget en brystforstørrende operation, opleves nedsat eller øget følsomhed i resten af brystet. Føleforstyrrelserne normaliseres typisk i løbet af måneder til år, og normaliseringsprocessen kan ikke fremskyndes. Det er ikke altid, at der opnås formal følesans i brystet og især ikke i brystvorterne.

Kroniske smerter: 
Der kan forekomme periodevise eller kroniske smerter hos mindre end 1%. Disse smerter kan være vanskelige at behandle.

Kapseldannelse:
Når der bliver lagt implantater i brystet, er kroppens normale reaktion at danne kapselvæv rundt om implantatet. Dette kaldes for kapseldannelse, og det er helt normalt og har ofte ingen betydning. Dog kan kroppen overreagere, og i sådan et tilfælde vil kapselvævet rundt om implantatet begynde at skrumpe og gøre brystet fastere/hårdere. Kapseldannelse forekommer hos ca. 3 % af dem, der får foretaget en brystforstørrende operation.

Kapseldannelse er ikke farligt, men det kan medføre asymmetri af brystet. I nogle tilfælde kan det derfor blive nødvendigt med et kirurgisk indgreb, hvor kapslen bliver gennemskåret, så der igen bliver plads til implantatet. 

I sjældne tilfælde kan det blive så generende, at den eneste løsning er at tage implantatet/implantaterne ud. 

På HCA Klinikken har vi en garanti, der siger, at du inden for 5 år efter din operation kan blive opereret gratis i tilfælde af kapseldannelse. Derudover garanteres du et gratis erstatningsimplantat af producenten EUROSILICONE. Se prisen for fjernelse af kapseldannelse efter 5 år efter din operation her

Implantatet går i stykker: 
Implantaterne fra EUROSILICONE, som vi bruger på HCA Klinikken, er meget stærke med en holdbarhed på op til 20 år. Producenten giver derfor en livstidsgaranti på dine implantater.

Dog er der altid en risiko for, at implantatet kan gå i stykker. Med EUROSILICONE implantater har du altid et gratis erstatningsimplantat ved ruptur. En korrektion foregår uden beregning inden for et år efter din operation.

Du kan læse mere om implantaterne her.

Risikoen for komplikationer øges ved bl.a. rygning, sukkersyge og overvægt. 

Korrektion

På HCA Klinikken er alle korrektioner inden for et år efter din operation uden beregning.

lorem ipsum dolor sit amnet
Priser
Forundersøgelse700 kr.
Brystforstørrelse i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller35.955 kr.
Rente- og gebyrfrit lån til brystforstørrelse799,-/md.
  

Priser

Forundersøgelse700 kr.
Brystforstørrelse i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller35.955 kr.
Rente- og gebyrfrit lån til brystforstørrelse799,-/md.
Brystforstørrelse + brystløft i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller49.950 kr.
Rente- og gebyrfrit lån til brystforstørrelse + brystløft999,-/md.
Mommy makeover: Brystforstørrelse + maveplastik i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller59.950 kr.
Rente- og gebyrfrit lån til brystforstørrelse + maveplastik1.199,-/md.
Tillæg for implantater 550 - 800 cc3.500 kr.
Tillæg for anatomiske implantater t.o.m. 500 cc5.000 kr.
Fjernelse af kapseldannelse (efter 5 år efter operation) i lokalbedøvelse + rus9.500 kr.
Fjernelse af kapseldannelse (efter 5 år efter operation) i fuld bedøvelse15.500 kr.