+45 66 12 55 13
mandag - fredag 08:30 - 14:00

Brystløft

Hængende og slappe bryster kan løftes med et brystløft, hvor huden strammes op, og brystvorten løftes i den rigtige placering. Vores læger på HCA Klinikken har mange års erfaring med brystløft, så du kan være sikker på, at du vil være i gode hænder. For at du føler dig mest tilpas, vil den samme speciallæge følge dig gennem hele behandlingsforløbet fra start til slut.

Om brystløft
Nogle kvinder kan udvikle hængende eller slappe bryster efter fx vægttab eller graviditet og amning. Hvis du synes, at dine bryster er begyndt med at hænge og være slappe, er brystløft en god løsning.

Om brystløft

Det typiske ved slappe bryster er, at brystvorten er placeret under brystfuren. Med et brystløft fjernes den overskydende hud på brystet samtidig med, at brystvorten løftes op i den rigtige placering. Det er også muligt at kombinere et brystløft med en brystforstørrende operation med implantater.

Varigheden af et brystløft afhænger af flere faktorer som kroppens naturlige aldring, vægtændringer, graviditet og amning. For at opnå det bedste resultat kan det nogle gange være nødvendigt at kombinere et brystløft med en brystforstørrende operation, hvor du får indlagt implantater. Hvorvidt dette er nødvendigt, vurderer lægen til forundersøgelsen.

Vær indstillet på at der er en risiko for, at du ikke kan amme efter et brystløft.

Det er muligt at kombinere et brystløft (eller en brystforstørrelse) med en maveplastik, hvor løst maveskind strammes op ved, at overskydende hud fjernes. Kombinationen af disse to operationer kaldes for mommy makeover.

Du får et trygt behandlingsforløb

På HCA Klinikken har vi fokus på patienten, og vores kirurger lytter til dig og tilrettelægger så vidt muligt behandlingen efter dine ønsker. Du vil være i trygge hænder fra start til slut af behandlingsforløbet, og efter endt operation får du et telefonnummer på din behandlende læge, så du altid kan komme i kontakt med lægen i tilfælde af spørgsmål, tvivl eller akutte situationer.

Inden for plastikkirurgi gælder det, at du kun betaler for den første forundersøgelse, og alle efterfølgende forundersøgelser og kontroller er gratis.

Vi gør opmærksom på, at behandlingen er individuel, og resultatet varierer fra person til person.

lorem ipsum dolor sit amnet
Før / efter billeder

46 år, 168 cm, 62 kg

Brystløft + BFO med implantater: 24 år, 160 cm, 48 kg, 240 cc medium profile

Brystløft + BFO med implantater: 36 år, 164 cm, 58 kg, 350 cc anatomiske implantater

Brystløft + BFO med implantater: 40 år, 164 cm, 59 kg, 390 cc medium extra high profile

Brystløft + udskiftning af implantater: 44 år, 172 cm, 65 kg Patienten fik sine implantater (300 cc high profile på højre side og 350 cc high profile på venstre side) skiftet til 500 cc high profile på begge sider.
Før / efter billeder
Patientinformation

Læs mere om hvordan behandlingen foregår, og hvad du kan forvente, at der sker efter operationen.

Patientinformation

Forundersøgelse 

Til forundersøgelsen vil lægen give dig al den information, du har brug for, vedrørende brystløft. Du bliver også undersøgt af lægen, og det vurderes, om du er rask nok til at kunne klare operationen. Det er vigtigt, at du informerer lægen om eventuelle sygdomme og brug af medicin. Du skal være velkommen til at tage en ledsager med til forundersøgelsen.

Forundersøgelsen er ikke bindende, og ifølge Sundhedsstyrelsen har du 7 dages betænkningstid, fra at du modtager informationen, til at du kan blive opereret.

Før operationen

Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling. Vi anbefaler derfor, at du enten stopper helt med at ryge eller i hvert fald reducerer din rygning 4 uger før operationen. Du skal desuden holde en pause med blodfortyndende medicin før operationen. Vær opmærksom på at visse kosttilskud som fiskeolie også er blodfortyndende, og at du skal stoppe med at tage det 14 dage før operationen.

Et brystløft foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor faste inden din operation. Fra 6 til 2 timer før mødetidspunktet på operationsdagen må du kun indtage vand, kaffe (uden mælk), te, saft, juice og tygge tyggegummi. Husk ingen mælkeprodukter. Drik gerne noget saftevand med sukker i. Fra to timer til mødetidspunkt må du ikke indtage noget. 

For at forberede dig bedst muligt til operationen anbefaler vi, at du læser vores patientvejledning. 

På operationsdagen 

For at mindske risikoen for infektion bør du tage et brusebad på selve operationsdagen og vaske kroppen og håret grundigt. 

Når du møder op på klinikken, får du tildelt et værelse, hvor du skal hvile og overnatte efter operationen. Overnatning er inkluderet i prisen. Du får en snak med sygeplejersken, og hun vil give dig al den nødvendige information vedrørende operationen. Herefter snakker du også med lægen, som vil tage billeder af dig. Operationen varer ca. 1,5 time. 

Efter operationen 

Når operationen er slut, vil du blive indlagt til dagen efter din operation. Under dit ophold på klinikken vil du være i trygge hænder og få en omsorgsfuld pleje af vores personale. Vores sygeplejersker sørger for, at du får den smertestillende medicin, du har brug for. 

Dagen efter operationen bliver du som udgangspunkt udskrevet efter morgenmaden. Du bør ikke selv køre bil de første 14 dage efter operationen, så vi anbefaler, at du bliver hentet på klinikken af en pårørende.

Du får en støttende BH udleveret, som vi anbefaler, at du bruger døgnet rundt de første 4 uger. Derefter kan du anvende den efter behov. Vi anbefaler desuden en løs T-shirt eller en bluse, som kan knappes foran til brug efter operationen. Du får også udleveret smertestillende på klinikken, før du tager hjem. 

Efter operationen vil du føle dig træt og muligvis svimmel. Det er derfor en god idé at have en voksen person, der kan passe dig det første døgn. Du vil også opleve, at brysterne føles spændte og ømme, og at de er struttende lige efter operationen, hvilket er helt normalt. Gradvist vil brysterne antage deres normale form, og spændingen vil aftage. Der vil desuden være hævelse og misfarvning i operationsområdet, som også er normalt. Typisk falder det hele på plads efter 1-2 måneder.

Smerterne kan vare i op til 2 uger, så du kan få brug for smertestillende. Derfor anbefaler vi, at du køber almindelige smertestillende før operationen i tilfælde af, at du får opbrugt de smertestillende, som bliver udleveret til dig på klinikken. Du må tage Pamol, Panodil, Pinex eller Paracetamol 2 tabletter á 500 mg højst 4 gange i døgnet. 

For at du får så pæne år som muligt, lægger vi tape på arrene og anbefaler, at det gøres i 2-3 måneder. Tapen får du udleveret ved kontrol, som finder sted efter ca. 14 dage. Arrene får deres endelige udseende ca. 9 måneder efter operationen. 

Du skal forholde dig i ro i 1-2 uger efter operationen, og vi fraråder fysisk kraftig aktivitet den første måned efter operationen. Det er vigtigt, at du hviler dig, men det er ikke godt for dig at være sengeliggende i længere tid ad gangen, så husk at bevæge dig (gå fx en tur rundt i stuen én gang i timen). 

Det er almindeligt at være sygemeldt i 1-2 uger efter et brystløft, men det kan være nødvendigt at være sygemeldt i længere tid, afhængig af hvor fysisk krævende dit arbejde er.

Vær opmærksom på følgende forholdsregler

BIL: Vi fraråder, at du kører bil i de første 14 dage efter operationen. Du må køre bil igen, når du kan reagere normalt i enhver situation, og når du ikke tager stærke smertestillende.

SPORT: Du kan langsomt begynde med at genoptage sport efter 3-4 uger.

LØFT: I de første 4 uger bør du ikke løfte mere end, hvad der er svarende til 2 liter mælk eller løfte armene op over skulderhøjde. Husk at du generelt ikke må bruge armene meget de første 4 uger, så det er en god idé at have et par hjælpende hænder de første uger efter operationen. 

TAPE: Du får en tape påsat over sammensyningen af arret, og denne må ikke fjernes, da tråden kan ryge med. Tapen fjernes ved trådfjernelsen ca. 14 dage efter operationen. Tapen kan godt tåle vand, så du må heller ikke fjerne den under bad. 

BAD: Du må gå i bad på 2. dagen efter operationen. Husk at tørre tapen med evt. hårtørrer efter badet. 

CREME: Vent med at bruge creme på arrene, til de er helt helede og uden sår.

HÆVELSE: Efter operationen vil dine bryster normalt være hævede, og det ene bryst kan være mere hævet end det andet, hvorfor der kan være forskel på brysternes størrelse. Hævelsen vil aftage og typisk være forsvundet helt inden for ca. 14 dage efter operationen. 

BLÅ MÆRKER: Blå mærker kan forekomme på brystet og omkring brystet, hvilket er helt normalt. De forsvinder typisk spontant over tid. 

GÅTURE OG CYKLING: Du må gå ture, når du vil. Cykling er tilladt efter 6 uger. 

SVØMNING: Du må først svømme, når der ikke er nogle synlige sårskorper, så du ikke får infektion. 

SOL: Sol giver hvide ar, så det er vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du ikke tager i solarium det første år og bruger solcreme med minimum solfaktor 15 og en UV-top, hvis du alligevel solbader. 

SOVESTILLING: Sov gerne på ryggen i de første 4 uger efter operationen. 

RYGNING: Undgå rygning i fire uger efter operationen. Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling. 

Det ovenstående er anbefalet af vores speciallæger, men det er individuelt fra person til person, hvornår de føler sig klar til at udføre de forskellige aktiviteter. Nogen føler, at de allerede efter 2-3 uger er klar til at gennemføre de almindelige hverdagsaktiviteter, mens det for andre tager længere tid at blive helt friske igen. Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop, og hvad den fortæller dig. Vores prioritet er din tilfredshed og sikkerhed, så husk at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller vil se lægen. Efter din forundersøgelse er alle samtaler og kontroller inden for plastikkirurgi gratis. Efter operationen får du mobilnummeret på den speciallæge, der har opereret dig, så du altid kan ringe til vedkommende i tilfælde af tvivl eller akutte situationer i efterforløbet.

Mulige komplikationer og bivirkninger 

Amning: 
Der er en risiko for, at du ikke kan amme efter et brystløft.

Infektion: 
Infektion forekommer hos mindre end 1%, og for at minimere risikoen for infektion får du antibiotika under operationen. Skulle der forekomme infektion, kan det blive nødvendigt med yderligere antibiotisk behandling, ligesom det kan blive nødvendigt evt. at åbne sammensyningen på et givent stykke, så betændelsestilstanden kan udtømmes.

Blødning: 
Blødning i brystet efter operationen forekommer hos mindre end 1%. Hvis der skulle forekomme blødning, udtømmes det ved at åbne syningen og fjerne det størknede blod. Hvis der er blødende kar, lukkes de også samtidigt.

Føleforstyrrelser:  
Nedsat følesans omkring såret er meget normalt. Føleforstyrrelserne normaliseres typisk i løbet af måneder til år, og normaliseringsprocessen kan ikke fremskyndes. Det er ikke altid, at der opnås formal følesans i brystet og især ikke i brystvorterne.

Dødt væv: 
Der udvikler sig dødt væv i brystet eller i brystvorterne efter operationen hos mindre end 1%. Hvis dette sker, kan det blive nødvendigt at fjerne det kirurgisk.

Kroniske smerter: 
Der kan forekomme periodevise eller kroniske smerter hos mindre end 1%. Disse smerter kan være vanskelige at behandle.

Risikoen for komplikationer øges ved bl.a. rygning, sukkersyge og overvægt.

Korrektion

På HCA Klinikken er alle korrektioner inden for et år efter din operation uden beregning.

lorem ipsum dolor sit amnet
Priser
Forundersøgelse700 kr.
Brystløft i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller32.000 kr.
Brystløft + brystforstørrelse i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller49.950 kr.
  

Priser

Forundersøgelse700 kr.
Brystløft i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller32.000 kr.
Brystløft + brystforstørrelse i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller49.950 kr.
Rente- og gebyrfrit lån til brystløft + brystforstørrelse999,-/md.
Brystløft + udskiftning af implantater i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller49.950 kr.
Mommy makeover: Brystløft + maveplastik i fuld bedøvelse, inkl. overnatning og efterkontroller59.950 kr.
Rente- og gebyrfrit lån til brystløft + maveplastik1.199,-/md.