+45 66 12 55 13
mandag - fredag 08:30 - 14:00

Refertilisation

Er du engang blevet steriliseret, men du er måske et nyt sted i livet nu, hvor du ønsker at få din sterilitet tilbage? Heldigvis er det muligt at gendanne steriliteten med en refertilisation.

Om refertilisation

Refertilisation kommer naturligvis kun på tale for mænd, der tidligere er blevet steriliseret, og som ønsker deres sterilitet tilbage. Det er svært at sige hvor stor chance, der er for at blive fertil igen, da det afhænger af hvor lang tid, der er imellem de to indgreb.

Om refertilisation

Det er svært at sige hvor stor chance, der er for at blive fertil igen, da det afhænger af hvor lang tid, der er imellem de to indgreb. Eksempelvis kan vi nævne, at der er mænd, der har opnået fertilitet efter knap 20 års sterilitet.

Bortset fra de fysiske forhold, der ændrer sig med tiden, sker der også i mange tilfælde en kemisk ændring efter sterilisation. Nogle mænd begynder nemlig med at danne antistoffer imod deres egne sædceller, hvilket resulterer i nedsat levedygtighed af sædcellerne. På trods af dette er det erfaret, at koncentrationen af disse antistoffer typisk falder, når der igen bliver skabt afløb for sædcellerne, og det gør der med en refertilisation.

Vi gør opmærksom på, at behandlingen er individuel, og at resultatet varierer fra person til person.

lorem ipsum dolor sit amnet

Kæmpe ros til personalet! Vil anbefale stedet til alle. 

- Jens, tidligere patient på HCA Klinikken

lorem ipsum dolor sit amnet
Patientinformation

Læs mere om hvordan behandlingen foregår, og hvad du kan forvente, at der sker efter operationen.

Patientinformation

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen får du en snak med kirurgen, som vil give dig al den information, du har brug for, vedrørende behandlingen. Det er vigtigt, at du informerer lægen om eventuelle sygdomme og brug af medicin. Du er velkommen til at have en ledsager med.

Forundersøgelsen er ikke bindende, og ifølge Sundhedsstyrelsen har du 7 dages betænkningstid, fra at du modtager informationen, til at du kan blive opereret.

Før operation

Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling. Vi anbefaler derfor, at du enten stopper helt med at ryge eller i hvert fald reducerer din rygning 4 uger før operationen. 

En refertilisation foregår normalt ambulant i lokalbedøvelse. Det betyder, at du ikke behøver at faste inden operationen, og at du kan tage hjem, umiddelbart efter operationen er slut.

På operationsdagen

For at mindske risikoen for infektion bør du tage et brusebad på selve operationsdagen og vaske kroppen og håret grundigt.

Når du møder op på klinikken, får du tildelt et værelse, hvor du skal hvile efter operationen. Du får en snak med sygeplejersken, som vil give dig den nødvendige information, du har brug for. Herefter snakker du også med lægen, som vil gennemgå operationen med dig. Operationen varer i 1-1,5 time.

Efter operationen

Du vil opleve hævelse og muligvis misfarvning af penis og pung efter operationen. Vi anbefaler derfor, at du anvender tætsiddende underbukser efter indgrebet og isposer på pungen 8-12 timer efter operationen, da dette mindsker hævelsen og misfarvningen.

For at have så lette smerter som muligt skal du forholde dig i ro de første 3-4 dage efter operationen. Derfor er det en god idé, at du ikke arbejder i minimum de 3 første døgn. Herefter må du udøve ”normal” aktivitet, men undlade sport og andre fysisk anstrengende aktiviteter, til der er gået 4 uger efter operationen.

Efter operationen kan du få tjekket sædkvaliteten ved egen læge.

Smertestillende

Du vil typisk have brug for smertestillende medicin i 1-2 døgn efter operationen. Smerterne kan behandles med Pamol, Panodil, Pinex eller Paracetamol, og du må tage 2 tabletter á 500 mg højst 4 gange i døgnet.

Vær opmærksom på følgende forholdsregler

HÆVELSE OG MISFARVNING: Der kan opstå hævelse og misfarvning af pungen. Det vil gradvist aftage 1-2 uger efter operationen.

VÆSKESIVEN: Hvis du oplever siven fra sammensyningerne, kan du placere sugende materiale i underbukserne.

PUNGEN SKAL HOLDES REN OG TØR: Vask pungen 1-2 gange dagligt med almindelig sæbe og skyl efter med lunkent vand.

SEX: Seksuel aktivitet kan tidligst genoptages efter 5 dage, men på grund af smerter og hævelse er det en god idé at vente, til der er gået 1-2 uger.

TRÅDE: Efter operationen bliver huden syet sammen af tråde, som opløses af sig selv. Hvis de ikke opløses af sig selv, eller de generer dig, kan de afklippes 14 dage efter operationen.

Mulige komplikationer og bivirkninger

Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for infektion. Ved refertilisation viser infektion sig ved varme, rødme, hævelse og evt. feber på samme tid. I tilfælde af infektion er der risiko for, at resultatet forringes. Efterblødning i pungen er også mulig, hvilket kan medføre hævelse, ubehag og misfarvning af pungen.

I tilfælde af stor blødning skal blødningen fjernes, og i tilfælde af mindre blødning normaliseres forholdene af sig selv.

I sin yderste konsekvens kan komplikationer medføre hel eller delvis vævsdød af pungen.

Risikoen for komplikationer øges ved bl.a. rygning, sukkersyge og overvægt.

lorem ipsum dolor sit amnet
Priser
Forundersøgelse700 kr.
Ambulant refertilisation i lokalbedøvelse16.000 kr.