Spring til indhold

Henrik Toft Nielsen

Speciallæge i plastikkirurgi & direktør på HCA Klinikken

Henrik er tidligere overlæge på Odense Universitetshospital, men beskæftiger sig i dag udelukkende med kosmetisk plastikkirurgi. 

Han foretager alle former for kosmetisk kirurgi, herunder ansigtsløftning, øjenlågskirurgi, hageplastik, brystkirurgi, maveplastik, fedtsugning og fedttransplantation samt fjernelse af overskydende hud efter større vægttab. Herudover har han også stor erfaring i korrektion af uønsket brystdannelse hos mænd samt mandlig refertilisation. Han holder sig løbende orienteret i de nyeste operationsteknikker ved at deltage i kurser og kongresser internationalt.

Henrik er medlem og tidligere bestyrelsesmedlem af Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi (DSPR) og har tidligere fungeret som konsulent ved Patienterstatningen samt som plastikkirurgisk ansvarlig ved Friklinikken i Give og Grindsted. Desuden er han forfatter til flere artikler i internationale tidsskrifter.

Henrik har været plastikkirurg og direktør på HCA Klinikken siden 2017.

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed har den 9. november 2018 indskrænket Henrik Toft Nielsens faglige virke, således at han ikke må foretage indgreb på ydre kvindelige kønsorganer.

Styrelsen har gennemgået en række journaler på patienter, der havde fået foretaget labiareduktion (reduktion af indre skamlæber) på HCA Klinikken med vægt på, at Henrik Toft Nielsen i ni konkrete tilfælde, som styrelsen har gennemgået, ikke har vejledt og udredt patienterne tilstrækkeligt forud for indgrebet. En vejledning fra Dansk Selskab For Obstetrik og Gynækologi fra 2012 beskriver, at der inden indgrebet bl.a. skal vejledes i ændret brug af cykelsaddel, sexologisk rådgivning samt tilbud om en opfølgende samtale efter tre måneder.

HCA Klinikken tager styrelsens beslutning til efterretning og udfører ikke længere indgrebet. Alle ni patienter, som er gennemgået af styrelsen, har imidlertid en høj grad af tilfredshed efter indgrebet, som HCA Klinikken ligeledes mener, er udført på et korrekt fagligt grundlag.

Henrik Toft Nielsen Speciallæge i plastikkirurgi Direktør

Hvad siger patienterne om Henrik?

Henrik Toft Nielsen er en helt igennem fantastisk læge, der tager udgangspunkt i patienten og ens ønsker. Han giver rigtig god information og får en til at føle sig tryg.

– Nanna

Henrik Toft er en fantastisk dygtig og tryghedsskabende læge. Jeg følte mig 100% tryg og i gode hænder under hele forløbet.

– Susanne

Covid-19
close slider

Fra den 01. februar skal du hverken vise Coronapas eller test til operationer eller konsultationer. Mundbind vil heller ikke længere være påkrævet.

Du skal selvfølgelig ikke møde op på klinikken, hvis du ikke føler dig rask, så husk at ringe og aflyse din tid.