+45 66 12 55 13
mandag - fredag 08:30 - 14:00

Næsekirurgi

Er du utilfreds med din næse? Du er langt fra den eneste - næseoperationer er en af de mest populære kosmetiske indgreb i dag hos både mænd og kvinder. På HCA Klinikken gør vi vores bedste for at give dig den næse, du drømmer om.

Om næseoperation

Næsens vigtigste funktioner er at opvarme, rense og fugte indåndingsluften, men næsens udseende har også stor betydning. Da næsen er placeret centralt i ansigtet, får den afgørende indflydelse på, hvordan vi oplever hele ansigtet og dermed en persons udseende.

Om næseoperation

Hvis din næse er for stor, for krum, for buet, for spids, for bred, eller hvis der er skævheder, kan den korrigeres til et mere harmonisk udseende ved en operation, som udføres af vores meget erfarne næsekirurg på HCA Klinikken, Aksel Grøntved. Målet er at skabe bedre harmoni mellem din næse og dit ansigt.

Du får et trygt behandlingsforløb

På HCA Klinikken har vi fokus på patienten, og vores kirurger lytter til dig og tilrettelægger så vidt muligt behandlingen efter dine ønsker. Du vil være i trygge hænder fra start til slut af behandlingsforløbet, og efter endt operation får du et telefonnummer på din behandlende læge, så du altid kan komme i kontakt med lægen i tilfælde af spørgsmål, tvivl eller akutte situationer.

Vi gør opmærksom på, at behandlingen er individuel, og at resultatet varierer fra person til person.

lorem ipsum dolor sit amnet
Før / efter billeder

Patienten har haft et bump på næseryggen og har nu en lige profil efter operationen.

Patientens brede og ujævne næsetip er blevet mere smal og jævn efter operationen.

Patienten har fået fjernet bump og har nu en lige profil efter operationen.

Patienten fik sin lange og spidse næsetip reduceret, og næseborene blev også mindre.

Krum profil blev til lige profil efter operationen.

Krum profil blev til lige profil efter operationen.

Dette bump fik patienten efter en tidligere operation. Profilen blev lige efter denne operation.

Reducering af for brede næsefløje

Den fyldige og spidse næsetip blev afrundet, og patienten fik en lige profil efter operationen.

Her har patienten fået fjernet det store bump, og næsetippen er blevet løftet.

Mindre næse og lige profil efter operation

Denne patients næse var kantet og ujævn, og den er nu mere harmonisk efter operationen.

En skæv næse blev rettet op efter operationen.

Mellemstykket hænger, og efter operationen blev det hævet.

Stort bump blev fjernet, og profilen er nu lige efter operationen.
Før / efter billeder
Patientinformation

Læs mere om hvordan behandlingen foregår, og hvad du kan forvente, at der sker efter operationen.

Patientinformation

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen forklarer du næselægen, hvilke ønsker du har til ændring af næsen.

Lægen undersøger næsen og tager foto samt foretager en vurdering af, om ønskerne er realistiske og indenfor de muligheder og begrænsninger, der er for kirurgisk korrektion.

Hvis lægen vurderer, at ønskerne er realistiske, bliver du tilbudt operation. Der laves altid en klar aftale om, hvad der skal ændres ved operationen. Har du problemer med at få luft igennem næsen, tilbyder vi også operation på din næseskillevæg for at bedre pladsforholdene i næsen.

Næser er fra naturens hånd sjældent helt symmetriske, og det kan aldrig ved operation garanteres, at næsen bliver helt symmetrisk. Små ujævnheder, som ikke er iøjnefaldende, eller som ikke kan ses på foto, må accepteres. Vi anbefaler, at du tager en pårørende (en god ven/veninde eller familiemedlem) med til forundersøgelsen.

Forundersøgelsen er ikke bindende, og ifølge Sundhedsstyrelsen har du 7 dages betænkningstid, fra at du modtager informationen, til at du kan blive opereret.

Der er altid fuld diskretion ved undersøgelse og behandling hos os.
Du er velkommen til når som helst at ringe eller maile til HCA Klinikken for yderligere oplysninger.

Før operationen

En næseoperation varer i 1-2 timer afhængig af den ønskede operationstype. Operationen foregår normalt i fuld bedøvelse, men små korrektioner kan dog laves i lokalbedøvelse.

Næsen har bedst af, at du holder dig i ro efter operationen, så sørg for at have handlet ind til et par dage (husk at have isterninger i fryseren og smertestillende til brug efter operationen).

Rygning øger risikoen for infektion og manglende sårheling. Vi anbefaler derfor, at du enten stopper helt med at ryge eller i hvert fald reducerer din rygning 4 uger før operationen. Du skal desuden holde en pause med blodfortyndende medicin før operationen. Vær opmærksom på at visse kosttilskud som fiskeolie også er blodfortyndende, og at du skal stoppe med at tage det 14 dage før operationen.

Hvis din operation er i fuld bedøvelse, skal du faste inden operationen. Fra 6 til 2 timer før mødetidspunktet på operationsdagen må du kun indtage vand, kaffe (uden mælk), te, saft, juice og tygge tyggegummi. Husk ingen mælkeprodukter. Drik gerne noget saftevand med sukker i. Fra to timer til mødetidspunkt må du ikke indtage noget.

For at forberede dig bedst muligt til operationen anbefaler vi, at du læser vores patientvejledning.

Operationen

Du møder ca. 1 time, før operationen starter. Du får et værelse med en seng, hvor du kan slappe af efter operationen. Næselægen vil tale med dig igen og gennemgå de ting, I har aftalt. Desuden får du en snak med narkoselægen. Ved operationen ændres formen af den brusk og knogle, som næsen er opbygget af, og dermed ændres næsens udseende i en mere harmonisk retning.

Der bliver normalt ingen synlige ar. Ved operation på næsetippen bliver der dog et mindre ar lige under næsen svarende til skillevæggen, og ved operation på næseryggen bliver der to små stikmærker ved overgang mellem kind og næse. Arene vil efter et år være enten helt usynlige eller næsten usynlige. For at støtte den nyopererede næse lægges der tamponer i næsen. Udvendigt støttes næsen af plaster og gips, som fjernes på klinikken efter en uge. Der lægges et lille silikonerør i det ene næsebor, så du kan få luft gennem næsen, selvom der er tamponer i næsen.

Efter fuld bedøvelse skal du hvile ca. 3 timer på klinikken. Du må ikke køre bil det første døgn. Vi råder dig til at lave en aftale om afhentning eller at tage en taxa hjem, da du ikke må forlade klinikken uden en ledsager. Hvis du ikke har mulighed for at tage hjem, tilbyder vi overnatning mod ekstra betaling (4.000 kr.).

Efter operationen

Normalt er en næseoperation ikke smertefuld, men der kan være en let trykkende hovedpine, og der kan være lette smerter i næsen. Tag da eventuelt 1 g Panodil eller lignende maksimalt 4 gange i døgnet. Læg evt. en pose med knuste isterninger hen over pande, næse og øjne. Sut evt. på isterninger, det køler og lindrer samt mindsker risiko for blødning.

Øjnene kan løbe i vand de første dage efter operationen. Der vil altid være lidt siven af blodigt slim bagved plasteret under næsen, og de første par døgn kan der også være lidt frisk blødning under plasteret.
Hvis der er blevet opereret på næseryggen, kommer der blå rande og kraftig hævelse omkring øjnene (”sæbeøjne”) de første dage efter operationen, og det hvide i øjnene kan blive rødt - dette forsvinder dog i løbet af en uge.

Hvis det lille silikonerør i næsen lukker til, skal det skylles igennem med koldt vand fra vandhanen – du får udleveret en lille sprøjte til dette på klinikken.

Ved nysen skal du åbne munden højt op, så der ikke kommer overtryk til næsen. Hvis du har tendens til at nyse, tilrådes det at tage antihistamintabletter, som fås i håndkøb.

Ved generende blødning anbefaler vi, at du bruger en ispose som ovenfor nævnt; desuden tilrådes det at sutte på isterninger, samt at hæve hovedgærdet på sengen eller sætte sig op. De første par dage bør du ligge med hovedet højt, når du sover. Brug et par store puder eller læg et par klodser eller store bøger under hovedenden af sengen.

I dagtid er der ingen grund til at være sengeliggende. Tværtimod er det bedst at være oppe, men du skal tage den med ro. Vi udsteder gerne sygemelding, hvis du har behov for dette.

Kontrol efter operationen

Bandagen fjernes på HCA Klinikken 5-8 dage efter operationen. Slimhinderne kan være temmelig irriterede, og der kan være tendens til skorper i næsen i flere uger efter operationen. Snus lidt saltvand op i næsen flere gange dagligt efter behov (en knivspids salt i et glas lunkent vand fra vandhanen) og puds næsen lidt forsigtigt. Smør næsen og næseborene med Klorhexidinsalve, fed håndcreme eller vaseline. Tag den med ro i ca. 10 dage uden særlig anstrengelse og uden alkohol. Stærk fysisk aktivitet og sport frarådes i 4-6 uger (håndbold, ridning, kampsport og lignende dog 8 uger).

Senere

Det kan tage lang tid, før næsen falder helt til ro efter operationen. De første uger vil næsen være lidt hævet og øm - i nogle tilfælde kan den være lidt øm i flere måneder. Efter ca. 6 måneder tilbydes en afsluttende gratis kontrol på klinikken til tjek af opheling og resultat. Der tages fotos, som er til brug for dokumentation og kvalitetskontrol, og disse fotos udleveres ikke. Der går ofte op til 6 måneder, før det meste af hævelsen er væk, og næsens nye form træder rigtigt frem.

Faktisk kan næsen ændre sig i op til 18 måneder efter operationen – dette skyldes, at det arvæv, der dannes ved operationen, ganske langsomt skrumper. Herefter kan du regne med, at næsens form og udseende holder hele livet bortset fra de forandringer, der skyldes alder og ændring i vægt.

Ved 5–10% af næseoperationer opstår der indenfor det første år små utilsigtede ujævnheder, som det kan være nødvendigt at korrigere i lokalbedøvelse.

Hvis der er opereret for skæv næseskillevæg, vil operationen ikke altid medføre, at der kommer fri luftpassage gennem næsen, men hos ca. 90% sker der en bedring. Dette betyder, at ca. 10% af de opererede ikke får nogen mærkbar bedring af luftpassagen, selvom kirurgen har rettet skillevæggen op og fjernet noget af næsens muslingeben. Dette skyldes, at dårlig luftpassage i næsen kan have flere årsager. Hyppigst er der tale om følsomme slimhinder, som let hæver op. I sådanne tilfælde skal der suppleres med spraybehandling til næsen. Operationen er dog ikke forgæves, da de bedrede pladsforhold i næsen gør, at sprayen lettere kan komme rundt i næsen og dermed virker bedre.

Komplikationer og bivirkninger

Der er sjældent komplikationer efter en næseoperation, men risikoen er aldrig lig 0.

Der vil altid efter operationen være siven af lidt blodtilblandet slim bag plasteret under næsen – dette er ganske normalt. I sjældne tilfælde kan der komme næseblod, dvs. vedvarende drypvis frisk blødning fra næsen. Dette behandles som ovenfor nævnt.

Ganske få kan være allergiske overfor plaster. I så fald vil huden være rød og irriteret, når bandagen fjernes. Huden falder som regel til ro i løbet af få dage.

Efter mindre end 0,5% af operationerne kommer der infektion. Symptomer på dette er typisk feber og utilpashed samt evt. tiltagende smerter i næsen.

Kommer der feber, stærke smerter eller kraftig næseblødning, skal du ringe til næselægen på tlf. 30 70 14 57 eller til HCA Klinikken på tlf. 66 12 55 13. Er der ingen at træffe, er det vigtigt, at du kontakter lægevagten eller skadestuen. Selvom du er opereret på en privatklinik, får du den samme hjælp som alle andre hos læger eller på sygehuset.

lorem ipsum dolor sit amnet
Priser
Forundersøgelse800 kr.
Kosmetisk næseoperation i lokalbedøvelse18.000 - 32.000 kr.
Kosmetisk næseoperation i fuld bedøvelse26.000 - 46.000 kr.
  

Priser

Forundersøgelse800 kr.
Kosmetisk næseoperation i lokalbedøvelse18.000 - 32.000 kr.
Kosmetisk næseoperation i fuld bedøvelse26.000 - 46.000 kr.
Næsekorrektion pga. forsnævring i næsen20.000 - 28.000 kr.
Kontrol efter eget ønske500 kr.