Spring til indhold

Grå stær operation

Praktisk information og priser på øjenkirurgi

Vores øjenlæge, Nico Gampenrieder, er specialist i grå stær kirurgi og har foretaget tusindvis af grå stær operationer. Du vil være i trygge hænder, og du kan forvente en professionel behandling med et godt resultat. 

Hvis du er medlem af sygeforsikring “danmark”, kan du få op til 85% i refusion til grå stær operationer.

Nico Gampenrieder

Priser på øjenkirurgi

Øjenundersøgelse

Kr. 1.000,-

Forundersøgelse til grå stær

Kr. 500,-

Grå stær operation i lokalbedøvelse, pris pr. øje

Kr. 9.500,-

Fjernelse af bygkorn i lokalbedøvelse

Kr. 2.500,-

Kontroller efter eget ønske

Kr. 500,-

Second opinion

Kr. 1.000,-

Medlemmer af sygeforsikringen “danmark” kan få op til 85% i refusion til grå stær operationer.

Om grå stær

Sygdommen

Grå stær skyldes uklarheder i øjets linse, og uklarhederne medfører, at synet med tiden bliver sløret. Blændingsgener og læseproblemer er hyppige gener udløst af grå stær. Grå stær er ikke farligt og gør aldrig ondt. Sygdommen opstår som oftest i sen alder, men forskellige former for medicin, fx binyrebarkhormon, kan fremskynde udviklingen af grå stær. Ligeledes kan forskellige sygdomme, fx diabetes eller kraftige slag mod øjet, også udløse grå stær. 

Hvornår er det tid til at blive opereret?

”Din grå stær er ikke moden endnu”, har man tidligere hørt øjenlægen sige til sin patient. Hvornår er en grå stær så moden nok til at blive fjernet? En grå stær er ”moden”, når de gener, den udløser, bliver så store, at den formodede gevinst ved operationen overstiger risikoen ved indgrebet. Nogen er generet tidligt og andre først sent i forløbet. Nogen vil blive ved med at kunne se til at bygge små modeltog, udføre håndarbejde eller se golfbolden ligge på greenen på 100 meters afstand. Nogen vil kunne beholde kørekortet selv i en høj alder. Hvis man med andre ord har høje krav til sit syn, er ens grå stær hurtigere ”moden” end andres. Selv hvis man vælger at afvente udviklingen, indtil synet er blevet meget dårligt, er der ingen grund til at opgive. Det er aldrig for sent til at lade sig operere for grå stær. Livskvaliteten bliver ofte forbedret i væsentlig grad efter en grå stær operation, og alder spiller ingen rolle. 

Speciallæge Nico Gampenrieder er på HCA Klinikken hver anden onsdag.

Som medlem af sygeforsikring “danmark” kan du få op til 85% i refusion til grå stær operationer.

Du får et trygt behandlingsforløb

Hvorfor skal jeg vælge HCA Klinikken?

HCA Klinikken råder over avanceret udstyr til undersøgelse og operation af grå stær. Operation af grå stær er den hyppigst udførte operation i den vestlige verden. Det er et rutineindgreb, og vi har derfor stor rutine på klinikken, og øjenlægen og sygeplejerskerne har stor erfaring. Vores øjenlæge Nico følger dig gennem hele forløbet fra forundersøgelse til operation og efterkontrol. 

Vi tilbyder kun monofokale eller med andre ord ”et-styrke” kunstige linser, da disse er de mest pålidelige og sikreste at anvende. Der er ikke tale om en brillefri løsning, men en løsning med høj sikkerhed og med markedets bedste kunstige linse.

En læsebrille vil som oftest være nødvendig efter operationen. Nogen foretrækker at blive ved med at bruge briller med læsefelt eller glidende overgang. Efter operationen for grå stær vil mere end 95 % opnå væsentligt forbedret syn. Resultatet er selvfølgelig afhængigt af, om der er andre konkurrerende øjensygdomme. Dette vil øjenlægen undersøge og informere om ved forundersøgelsen. 

Vi gør opmærksom på, at behandlingen er individuel, og at resultatet varierer fra person til person.

Patientinformation for øjenkirurgi

Covid-19
close slider

Fra den 01. februar skal du hverken vise Coronapas eller test til operationer eller konsultationer. Mundbind vil heller ikke længere være påkrævet.

Du skal selvfølgelig ikke møde op på klinikken, hvis du ikke føler dig rask, så husk at ringe og aflyse din tid.